FitnessEst

Söö ja tunne ennast hästi

Ma ei pretendeeri absoluutsele tõele. Mitte mingil juhul. Sest mis sobib ja maitseb minule, ei pruugi üldse istuda teisele või kolmandale inimesele. Lihtsalt tean, et see toimib minule ja mu lähedastele, millest allpool kirjutan.

Kui veel aasta tagasi oli teema söögiga kodus veel väga lihtne, siis alates kahe triibu nägemisest läks söögi tegemine keeruliseks. Kuidas teha sööki, mis ei tekita juba oma lõhnaga olukorda, kus su kaasa jookseb köögist välja ja kallistab potti? Ega see kerge polnud, kuid saime hakkama 🙂

Täna on meil teine väljakutse. Toituda sedasi, et kaal langeks ja mu armas kaasa jõuaks tagasi oma raseduseelsesse kaalu, samas tuleb süüa toitainerikkalt, et meie armas poja toituks rinnapiimast ning saaks sellest kõhu korralikult täis. Siin  viimases osas on peaaegu kohe näha lapse pealt, kui ta tavapärase 2-3 tunnise söögivaheaja asemel soovib süüa juba tunni pärast. Proovime neid päevi vältida ja teame, kus on viga tehtud. Veelgi peab mainima, et meil on vedanud. Oleme lastearstilt kuulnud, et mõnikord võivad piimatooted ja munad olla tugevad gaasitekitajad rinnapiimast toituval lapsel.

Me paneme alati aluse päevale hommikusöögiga. Kas selleks on müslid, puder või munad. Müslide koha pealt vahelepõikena – tegemist on suhkrut mitte sisaldavate toodetega. Raske oli ja on küll sellega harjuda, ent lihtsuhkrute tarbimine ei tundu just kõige parem lahendus olevat. Kindlasti on ka hommikusöögi kõrval ka 30-40g lahjemat juustu. Mõnikord teeme allpooltoodud hommikusöögi tervele perekonnale nautimiseks. Toit koosneb kahest erinevast müslist, maitsestamata kreeka jogurtist ja oma aia vaarikatest:

Ning võin ütelda, et see pala on niivõrd maitsev, et ka 9-aastane laps hea meelega sööb terve klaasitäie ära.

Lõunasöögiks on meil erinevad lihad koos kartulite, tatra või riisiga ning kõrvale natuke värve.

Tihti on meie toidulaual õhtusöögiks supp. Mitte mingi lahja lurr vaid korralikust kogusest turult kindla lihuniku käest ostetud veiselihast. Samuti on puljong aeg ajalt tehtud kanast. Jällegi vaatame, et jääks ikka liha ka supi sisse, et saaksime piisavalt valku, mis aitab kõhtu pikemalt täis hoida.

Loomulikul on ka näksid ehk vahepalad, minul on tihtipeale päeva jooksul terve kilo kefiiri ning eks mu kaunitar joob samuti kefiiri, sööb kodujuustu ja hoiab sellega endal kõhu täis peamiste toidukordade vahel. Jah, kefiiri sisse läheb ka tihtipeale kamajahu, et ka süsivesikute osa menüüs oleks täidetud. Samuti puuviljad. Kui meil on külas käinud mu ema ja isa, siis on neiks oma aia õunad. Kui me nii õnnelikud pole, siis eks poest mõned õunad, banaanid ja hurmaa. Tritsuselised oleme vähesel määral ka menüüsse lisanud.

Mida see ülaltoodud toitumine on meile koos pikkade ja tempokate jalutuskäikudega andnud. Minul on “kadunud” 4 kilo ning mu kaasa on peaaegu raseduseelse kaalu saavutanud. Sealjuures võtab meie tilluke ime ilusasti kaalus juure ning lisatoitu pulbrist ei pea talle selleks andma. Samuti oleme menüü selliseks suutnud viia, et lapsel ei jää kõht tühjaks 🙂 Tõime koju ka paari hantleid ja teeme ka lihastoonust tõstvaid harjutusi tervele kehale. Kui natuke aega mööda läheb, siis ehk leiame ka aega mõne koduse harjutuse video tegemiseks ja jagamiseks.

Kuid mis peamine toidulaua juures. Me peaaegu ei tarbi ühtegi pooltoodet, sest ise toitu valmistades teame, mis selles sees on. Alati loeme pakenditelt koostist ning väldime kõrge suhkrusisaldusega toite. Aeg-ajalt satub küll toidulauale keeduvorst või mõni kohuke, ent seda harva. Samas viimase aja parim leid on müslid, kuhu pole lisatud suhkrut, sellest ka mu vaimustus nende üle.

Siit veel meie toitude näiteid pildimaterjalina:

NB! Ülaltoodu on üles leitud mõningate katsetuste ja möödapanekutega meie jaoks ning ei pruugi kõikidele sobida. Kui katsetada ei soovi, siis palun pöörduge alati toitumisnõustaja või treeneri poole.

Kui arvad, et ka teistele oleks see lugemine kasulik, siis vajuta allpooltoodud sotsiaalmeedia jagamisnuppudele.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version