FitnessEst

Mulle meeldib veiniga söögitegemine, vahel panen seda ka toidu sisse!

söögitegemine

Kui nüüd arvata, et allpool tuleb juttu veini joomisest ja muust sellega seonduvast, siis pealkiri on nimelt tehtud selline. Pigem ikka teemaks söögitegemine ning see, kuidas ma mõned asjad enda jaoks kiirelt ja lihtsalt valmis saan ja kuskohast ma ideid ja mõtteid selleks saan. Kuigi lähtun enamjaolt oma toidusedelis kavast, mille mulle treenr koostas, siis võtan viimasel ajal ja eriti peale puhkust asju vähe lõdvemalt ja naudin natuke enam natuke “kavast väljas” toite. Kuidas puhkus läks ja kus perega käsin, kirjutasin oma postituses Väike reisikiri.

Esimene kiirelt, lihtsalt ja soodsalt valmiv toit, mida mulle meeldib teha, on Pasta Bolognese. Kuigi lehe peamine teema on seotud tervisliku toitumisega, siis kuidas sobib siia sisse pastaroog? Minu arvates siiski sobib, sest valgest jahust makaronide asemel saab ju kasutada täisterapastat ning jahutoodet ei pea ju portsjoni kohta palju keetma ja taldrikule tõstma. Kõik muud koostisosad on ju kasulikud (veisehakkliha, sibul, porgand, oliivõli, küüslauk, tomatipasta) ning väike kogus punast veini annab nauditava maitse.

Mis mulle eriti selle toidu juures meeldib, on tema valmistamise kiirus. Maksimum 20 minutiga suudan ta valmis saada ning seda väga väikse mõjuga toidu eelarvele 😉 Ning kuna ise pole videot teinud, kuidas antud toitu teha, siis allpool Youtube video, kuidas hr Ramsay seda teeb:

Miks söögitegemine mulle tähtis on?

Võib tuua välja mitmeid põhjuseid. Üheks neist toidud, mis toitumiskavas toodud. Teiseks tean täpsemalt, mis mu toidulaual on. Kolmandaks väldin ise toitu tehes ja valmistoite mitte ostes erinevaid lisaaineid. Neljandaks, mis minu arvates on kõige tähtsam, mu lapsed söövad korralikku kodust toitu. Kirjutasin ju postituses Ülekaalulisus ja rasvumine ning lapsed sellest, et meil on palju ülekaalulisi lapsi. Tehes neile kodust toitu ning kaasates nad toiduvalmistamisesse, söövad nad vähem “rämpsu” ja tunnevad tavalisest toidust enam mõnu.

Samuti on see üheks võimaluseks teha kodus midagi koos oma kaasaga. Söögi valmistamine ei pea olema ainult ühe inimese tegevus. Sel ajal kui üks meist pruunistab liha või valmistab marinaadi, saab teine koorida kartulid/porgandid/sibulad ja riivida need vajadusel. Või siis lõigata valmis salatimaterjal ning segada see kokku. Ehkki aeg-ajalt me kodus koos süüa ei tee, on see siiski üks koht, kus omavahel ka aega saab veeta. Sest mingist ajast on mulle jäänud meelde see, et köök on kodu süda/kese.

Minu nipid aja kokkuhoiuks

Ma ei saa ütelda, et need nipid oleksid minu omad. Vaatan vahel teise telekoka Jamie 15-minuti roogade saateid ja sealt need külge jäävad. Üheks selliseks variandiks on veekeedukannus vee keema ajamine vs potis vee keetmine. Panen Küll vähese veega poti juba elektripliidile, kuid palju kiiremini soojeneb vesi keetmiseks veekeedukannus. Söögitegemine ei pea ju palju aega võtma ning kui on soov pastat/riisi/tatart/kartulit keeta, siis palju kiiremini saab vee keema just selliselt toimides.

Kartuli “keetmine” mikrolaineahjus. Kui sa rusikasuurust kartulit just lõikudeks ei tee, siis on keetmisaeg neil pea pool tundi, kui mitte rohkem. Mikrolaineahjus saavad nad valmis aga maksimum 13 minutiga. Muidugi ei lähe mikrolaineahju kartul kooritult, vaid koorega ning see hoiab õiget niiskustaset kartulis. See tähendab muidugi kas seda, et kartulid tuleb ideaalselt mullast puhtaks pesta. Mikrolaineahju kohta on muidugi erinevaid arvamusi, kuid kiireks kartulite keetmiseks on see hea võimalus, mida aeg-ajalt kasutada.

Köögikombaini kasutamine hakkimisel ja riivimisel. No ikka on väga suur vahe, kas riivid need porgandid tavalise riiviga või kasutad selleks köögikombaini abi. Ühel juhul kulub aega 20 sekundit ja pole kogemata sõrmenukkide riivimise ohtu, teisel juhul riivid ikka oma mitu minutit porgandeid, mis on vaja ühe korraliku borši sisse panekuks.

Jah, muidugi võtab selle supi tegemisel puljongi valmistamine oma kolm tundi, kui tahta ikka übermaitsvat puljongit. Kuid ka see ei tähenda, et peaks pidevalt poti ääres passima ja vaatama, kuidas veisekoot/kael või muu potis vaikselt podiseb. Sel ajal võid siis rahulikult midagi juud köögis toimetada ja kaasaga selle hea mõnusa klaasi veini kõrval juttu puhuda. Nagu mainisin, köök on kodu süda ja seal on väga mõnus sotsialiseeruda.

Head isu ja mõnusaid maitseelamusi.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version