FitnessEst

Mis on need toidud, mida ma tarbin, et saavutada eesmärke?

Praeguseks olen toitumiskava järgi elanud pea kaks nädalat ning tunnen ennast hästi. Jah, aeg-ajalt on nagu teisiti toitutud, kui toitumiskava ette näeb ehkki ma ei tunne selles osas mingit süümekat. MIs on siis need toidud, mida mina tarbin ja miks ma eelpool mainisin, et oleks nagu teisiti toitunud.

Mis on kirjas toitumiskavas?

Näiteks hommikusöögiks on kirjas puder, munad, juust või müsli ja kodujuust jne. Munade koha pealt on olemas märkused, keedetult või praetult või omleti või munapudruna. Loogiline lugeda ja teha ju. Trennieelseks tolidukorraks on ka ette nähtud munad, kuid täpsustust, kuidas neid süüa, ei ole. Mõni staaritsev blogija, kes ei suuda retsepti järgi ka toiduaineid osta ja kombineerida mitme päeva toite ja osta vastavalt toiduaineid, viskaks siinkohal juba kava nurka ja telliks salati toidukulleriga koju. Mina loen siitkohast välja selle, et võid samamoodi erineval viisil mune valmistada, nagu hommikuks. Miks munad head on, kirjutasin postituses Mis juhtub su kehaga, kui sa sööd muna? Näide trennieelsest toidukorrast allpooltoodud pildil. Sel korral otsustasin teha kiirelt munapudru (kokku 3 minutit) ning süüa seda imehea leiva peal. Peamine sellise “vabakava” järgi toidu tegemise juures on pidada kinni kogustest. Kui toitumiskavas on kirjas n arv mune, milledest n arv kollaseid, siis sedasi toidud ka valmistada.

Veel olen trennieelseks toiduks kasutanud näiteks omletti:

Toidud muudel aegadel

Selles kohas muidugi treeneriga konsulteerinud pole ja tõesti ei oska ütelda, kas panen kavast tõsiselt mööda või lihtsalt asendan toiduained, kuid näiteks tavalise kartuli asemel söön õhtusel toidukorral aeg-ajalt bataati. Natuke teistmoodi maitse ja maitseelamus. Kui soovid kiirelt bataadi valmis saada, siis pese bataat, läika ta umbes 1,5 sentimeetrit paksudeks seibideks, määri mõlemalt poolt natuke oliivõliga kokku ja maitsesta soovi korral. Maksimum 20 minutit ahjus ja maitsev ning toitev süsivesik liha ja muu kõrvale on valmis.

Tulles tagasi muude toidukordade juurde, siis söön riisi, tatart ja kartulit meelsasti. Hommikuks pudrud ning munad. Samuti meeldib mulle juua keefiri ning maitsestamata jogurti või lahja hapukoore asemel leidsin suurepärase alternatiivi kreeka jogurti näol. Loomulikult ikka ja jälle vastavuses kogustele, mis on treeneri poolt ette nähtud. Muuseas, kui soovid tema kava, siis saada tellimuse soov siit. Siia natuke teistest toidukordadest pilte.

Mis kuulub minu toidukorvi?

Ega need toidud ju valmis saa mitte millestki. Varusid tuleb poes ja turul täiendamas käia. Kusjuures peaks mainima, et toidukorvi hind muutunud väga pole võrreldes varasema ostukorviga. Pigem on ostud rohkem paneeritud ja alati saab ostetud korraga palju tooteid nii umbes nädalaks ette (või kui säilivustähtaeg ei luba, siis vähemaks ajaks) ja valik saab tehtud kas lemmikbrändi järgi või siis kui mingit erilist lemmikut pole, võtad korraga nädala jaoks soodushinda omava keefiri või kodujuustu või juustukoguse ära ja siis nädal aega hooleta. Muidugi võib kasutada ka toidu ostmist läbi veebipoe – ehk siis see oleks viis, kuidas aega kokku hoida. Sellest kirjutasin postituses Kuidas leida aega treeninguteks ehk jäta ära pikad poeskäigud. Minu ostukäru näeb suhteliselt tihti välja selline:

Liha soetan pigem turult, kuna seal on ta minu arvates värskem ja samuti natuke soodsam. Lahja veisehakkliha umbes 2 korda kilo kohta 😉 ja sedasi saan toetada kohalikku talunikku samuti.

Toidud toitumiskavas pole igavad

Kui tõesti natuke mõtelda, vaadata nn kokandussaateid ja õppida Jamie või Gordoni nippe toiduvalmistamisel, siis annab toitumiskava mulle ette toiduained, millest vabalt võin valmistada ükskõik mis toite. Tähtis on vaid kogus, mida valmistamisel kasutada. Ehk siis, mõnus on olla, tühja kõhu tunnet pole peal olnud ning üle pika aja näen muudatusi mitte veel peegelpildis, vaid kaalul 😉 Edu kõigile enda eesmärkide poole püüdlemisel.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version