FitnessEst

Head uut aastat!

Head uut aastat! Söömaorgia aeg käesolevaga on õnneks läbi saanud või saab lähipäevil. Mida see periood kellelegi kaasa tõi, eks igaüks võib peeglisse vaadata ning kaalule astuda ja ise omad järeldused teha, kui tema eesmärk on olnud olla heas füüsilises vormis ning näha hea välja lisaks riietes olekule ka alasti.

Kuid mitte see pole peamine. Nimelt on aastavahetus ja uue aasta alus aeg, mil proovid alustada kas puhtalt lehelt või siis võtad vastu uusaastaresolutsioone, mida kõike hakkad uuest aastast tegema või hoopis mille tegemise lõpetad. Selline puhastuse aeg. Usun, et kui on aeg vaadata juba praegusele aastale tagasi enne järgmist aastavahetust, siis saavad kõik panna linnukese “tehtud” oma lubadustele/soovidele/tahtmistele, mida just nüüd on tehtud.

Ei hakka endale valetama ja lubama, et loobun mingist pahest või hakka midagi teisiti tegema. Minu eesmärkideks, mida ei tohi kunagi ära unustada on esmalt iseenda armastamine sellisena, nagu ma olen. Peale enda aktsepteerimist toimuvad suurimad muutused, kui inimesel on soov muutuda. Teiseks armastada oma kaunist abikaasat ning kolmandaks, olla armastav ja hea isa oma kasutütrele ja kahele pojale, kellest üks saab järgmistel KOV valimistel juba hääletama minna ning teine alles kolm kuud ja nädalajagu päevi tagasi siia maailma tulnud. Kui see osa korras, siis saab vaadata ka muid eesmärke. Ning, kui selels osas on elus midagi korrast ära, ei toimu ka mujal just palju. Ei tööl ega ka treeningutel. Vähemalt minu elus on sedasi olnud.

Varsti on möödas juba peaaegu aasta, mil ma ei ole külastanud oma nn “teist kodu” – treeningsaali HC Gym. Tunnen sellest järjest rohkem puudust. Võib ju teha ka kodust treeningut, aga tunne, mis on saalis, on teine. Ehk jõuan lähipäevil otsusele, et hakkan uuesti seal käima. Pikema pausi tegin treeningutest, kuna mingil moel suutsin oma põlve sellisel viisil vigastada, et tegemist oli parema põlve kõhre multitraumadega. Algkuudel oli isegi 3000 sammu puhul päevas täielik valu liikumisest õhtuks. Õnneks on inimese keha selline, et tänaseks ei tee ka 20 500 sammu päevas pälve enam valusaks. Operatsioonil pole käinud ning loodan, et ei peagi “noa alla” minema, et kõhr siledaks lihvitaks. tan vaid seda, et pean olema ettevaatlik jalgadele koormuse andmisel treeningul ning põlv ei tohi küljele liikuda treeningu ajal. Eks selleks on olemas ka oma abivahendid. Eks tuleb kasutada sama vahendit, mis algperioodil oli mulle suureks abiks taastumisel. Arvasin algul, et vahe treenningutes tuleb vaid 2 kuud, ent juhtus hoopis sedasi.

Ent kuidas on möödunud minu ja mu kaasa jaoks see aeg, mil tavalisest rohkem toitu tarbitakse. Eks siin vahepeal olid jõululauad oma kallite lähedastega, lähedaste sünnipäevad ja uus aasta, kus sai söödud head paremat. Sellesse aega kuulusid veinis küsetatud veiseliha hautised, mõnusad seakarbonaadid ja samuti ka gurmeeburger ühel istumisel. Parima maitseelamuse andis siiski mulle rosmariini, mee ja basiilikuga marineeritud veiseliha hautis punase veiniga, mis küpses ahjus 6 tundi. Ning kui vaadata kaalunumbri muutust, siis see nädal andis juurde kaalu tervelt 200g. Sisuliselt mõõtmisiga 🙂

 Et aga pildid räägivad rohkem kui tuhat sõna, siis siit natuke suu vesiseks tegevaid toite ja ka kaalunumbri graafiline ülevaade:

Mu kallil kaasal möödusid pühad samaväärselt ja ta on peaaegu raseduseelsesse kaalu jõudnud. Väike ilmaime ei ole samas millestki ilma jäänud, sest toitub ainult rinnapiimal ja alates sünnist on kasvanud juba 8,5 sentimeetrit pikemaks ja juurde võtnud üle 2,5 kilo kaalus. Ning meie arst on sellise kaaluiibega väga rahul 🙂

Mida ma soovin oma lähedastele ja kõikidele teistele. Rahu südamesse ning endale selgeks tegemist, et aega on alati kõigeks, kui panna oma prioriteedid paika. Minul see toimib praegu. Leian hommikuse 15 minutit hommikusöögi valmistamiseks, mis annab tugeva aluse päevale ning mu lähedased saavad tervisliku söögi, teha tööle kaasa toit või minna lõunatama, et näljatunnet ei tekiks ning süüa pereringis mõnus ja tervislik õhtusöök. Sinna juurde ühised jalutuskäigud ja muud ühised aja möödasaatmised.

Edukat ja toredat uut aastat!

Kaanefoto: unsplash.com

59.436960824.7535746


Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version