FitnessEst

Spordisaalid Tallinnas: võrdlus, hinnapoliitika ja trennifiiling nendes

spordisaalid Tallinnas

Miks ainult spordisaalid Tallinnas? Kuigi olen elu jooksul elanud erinevates linnades, siis viimased personaalsed kogemused on mul siiski vaid saalidest Tallinnas. Ning kuue aasta tagustest külastustest Tartus, ei mäleta tõenäoliselt kõiki nüansse nii detailselt, kui võrdlemiseks võiks välja tuua. Samuti on valikus vaid need spordisaalid Tallinnas, kus ma viimase aasta/pooleteise jooksul käinud olen. Näiteks olen varasemal ajal käinud Revali`s treenimas, kuid kuna see oli enne spordiklubi ja muude sealsete kohtade uuenduskuuri, siis… ei ole sellel väärtust.

Spordisaalid Tallinnas, mida olen külastanud

Loetelu ei ole eriti pikk, kuid loodan, et midagi ikka annab neile, kes proovivad leida endale treeninguteks head ja mugavat kohta. Viimasel perioodil olen käinud erinevates MyFitness klubides, Arcticus, Spartas, 24/7 Fitness saalis Priisles ning kahes erinevas HCGym saalis Tallinnas. Kogemused on erinevad neist saalidest ning eks ka nende saalide ärifilosoofia on väheke erinev. Põgusalt minu hinnangust neile ka natuke hiljem.

Kui ootad edasisest kirjeldusest seda, kuidas on neis spordisaalides lood rühmatreeningutega, siis ära pigem edasi keri ja loe. Ei tee sellest juttu, kuna mõned korrad rühmatrennides käinuna sain aru, et need pole mulle. Ehk oli siin tegu viimase trenni puhul treeneripoolse valel viisil “motiveerimisega” ning peale seda pole enam tahtnud nendest osa võtta.

Spordisaalid ja puhtus

Ega siin ühelegi saalile midagi ette heita ei ole. Kõik nad on puhtad ning kuskil pole tolmukihti või poriloiku, arvestades praeguseid ilmasid. Kapid riietusruumides on puhtad ning mahutavad ära kõik vajaliku. Duširuumides pole samuti üheski täheldanud mustust ning kui mõningates on olnud näha hallituse alget, siis minimaalselt nädala jooksul on ka see kõrvaldatud. Samas, Sparta duširuumis häiris mind personaalselt mingi lõhn. Mis ta täpselt oli, ei oska ütelda, kuid minule personaalselt oli ta ebameeldiv

Valgustugevus

Siingi on peaaegu kõik saalid omavahel võrreldavad ning tugevaima valgustusega tunduvad mulle MyFitbess ja 24/7 Fitness klubid. Mõlemad HCGym spordisaalid on samuti väga hea valgustusega. Viimasele kohale jääb siin jälle kahjuks Sparta, kus mulle tundus saal hämarana. Mitte kõik valgustid laes polnud sisse lülitatud, kuigi treenijaid oli piisavalt. Täpselt sama tunne on olnud aeg-ajalt ka Arcticus, kuid niipea, kui saalitreenerile märkuse teed, pannakse kõik lambid põlema.

Lisateenused ja võimalused

Enamikes neist on olemas rühmatreeningud, kuid mitte need pole siinkohal teemaks. Rocca MyFitnessis ja Arcticus on olemas näiteks basseid, kus saab peale saalitrenni ujumas käia. Kõik MyFitnees klubid omavad sauna ning samuti Arctic ja Sparta. Leiliruum on puudu HCGym saalides ja samuti ei suutnud ma sauna leida 24/7 Fitness klubis. Kas sauna olemasolu on nn dealbreaker? Minu jaoks mitte. Rääkides saalitreneritest, siis halvim kogemus nendega on mul Arcticust. Tundub, et nende ainus eesmärk on müüa maha personaaltreeninguid ning nad ei jälgi treenivate inimeste sooritust, et see oleks ohutu treenijale. Spartas ikka tuleb treener juurde ning sama ka HCGym saalides ing juhendab. jah, loomulikult on kõikides saalides treener olemas (24/7 Fitnessis pole märganud)ja kõikides neis saab valida personaaltreeningud. MyFitnessis ja Spartas on lisaks võimalused kehakoostise mõõtmiseks jmt. koos treeneri juhendamisega.

Treeningu tunnetus, raskused, masinad ja üldine fiiling

Kui oled juba piisaval tasemel treenija, siis Myfitness saalidest on ainsana sobiv Rocca saal, kus on natuke suurema raskusega hantlid ning ka masinad on suuremate raskuste jaoks loodud. Kuid kui Rocca jääb kaugeks, siis suuremate raskustega treenimiseks jäävad MyFitness klubid “väikeseks”. Sama ka 24/7 Fitness. Spartas on olemas piisavalt hantleid ka üle 60kg raskusest ning sama ka HCGym saalides. Viimatinimetatus kuni 100kg hantlid täitsa olemas.

HCGym hantlivalik

Mis aga puutub masinatesse, siis jällegi võidab siin HCGym. Tundub, et saali omanik ja looja on ette näinud selle, et mõningatel juhtudel on vaja väga suuri raskusi kasutada ning näiteks alaplokil on seal maksimaalsed raskused kuni 200kg, mida üheski teises saalis pole. Keda huvitavad spordisaalid Tallinnas, kus tõesti saab tegeleda raskejõustikuga või kui treenituse tase on juba selline, et tarvis on suuri raskusi, siis üle prahi saal on HCGym. Lisama pean viimatinimetatu juurde ka selle, et nii rinnalt surumise pingid, kükipuurid, kui muu taoline on seal tõesti tugevast rauast ning ei logise või ei tundu nõrk.

Smith pink HC Gym

Spordisaalide hinnapoliitika

Ütleme siis nii, et siinkohal paneb pika puuga kõikidele saalidele ära tänasel päeval HCGym. Jah, tema saalides pole sauna ja seal pole ka rümatreeningu võimalusi, kuid tegemist on saaliga, kus sult ei nõuta lepingut, mille lõpetamiseks on vaja kuu kuni kaks etteteatamist. Ühekordne pilet maksab maksimaalselt 3 EUR ja treeni palju soovid. Näiteks MyFitness soovib ühe korra eest 13 EUR väljakäimist. Ehk siis HCGym`is treenid selle raha eest juba neli korda. Kõikide teiste klubide puhul on samuti vajalik lepingu sõlmimine ning igakuiste maksete tegemine, olenemata sellest, kas sa käid trennides või mitte. Ainult Spartas on ühekordne treening nädalavahetusel ja mitte tipp ajal veel enam-vähem mõistliku hinnaga – 5 EUR. Seetõttu külastangi seda saali aeg-ajalt nädalavahetuseti, et korraks peale trenni saunast läbi käia ja natuke teiste treeningvahenditega treenida. Erinevate tootjate masinad on natuke teistsuguse geomeetriaga ning mõjuvad treenitavale lihasele erinevalt.

Teiste kubide puhul on hinnapoliitika ja ärimudel üles ehitatud sellele, et ostad rohkem kui tegelikult maksimaalselt tarbid. Seda siis inimeste puhul, kes treenivad kuni neli korda nädalas. Kes kindlasti rohkem treeninguid nädalas teeb, on lepingu sõlmimine ok. Samas, ka HCGym puhul on võimalik soetada kuupilet, mis tagab ligipääsu mõlemisse üellanimetatud saali ja käi nii mitu korda päevas ja kasvõi iga päev trennis, Hind on sealjuures soodsam, kui teistes saalides/klubides. Minnes tagasi lepingu sõlmimise juurde – kindlasti lugege läbi niinimetatud väike kiri lepingu lõpetamise osas. Kes teab, mis elu ette toob ja kui n vaja leping lõpetada, siis sooviks ju võimalikult kiirelt seda teha, mitte maksta näiteks poolteist kuni kaks kuud teenuse eest, mida enam ei kasuta.

Minu valik neist saalidest

Kuna mulle ei meeldi ennast lepinguga siduda ning mulle meeldib hea valgustusega saal, siis on minu peamiselt külastatavad spordiklubid HCGym Tartu maanteel ja HCGym Linnamäe teel. Jah, miinuseks on sauna puudumine, kuid selle asja saab lahendada nädalavahetusel ühe trenniskäiguga Spartas. Ega peale igat trenni pole ju ka tarvis leiliruumis higistada. Kelle jaoks need saalid aga liialt hardcore on, siis võib minna muudesse saalidesse.

Missugused spordisaalid Tallinnas veel on?

Pole kahjuks neisse jõudnud, kuid siin lühike loetelu: Arigato, Reval Sport ja HCGym Puhangu. Veel ootan ma Lemon Gym avamist märtsis 2018, et ka seal korra ära käia ja ülevaadet saada.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version