FitnessEst

5 igapäevast harjumust, mis takistavad keharasva põletamist

Viimaste kilode mahavõtmine ning päästerõngast lahti saamine sõltub pisidetailidest menüüs.

Kui rääkida kaalu langetamisest ja rasvapõletusest, ei ole miski sedavõrd keerukas, kui saada lahti viimasest paarist kilost keharasvast. Alguses kaob keharasv vasakult ja paremalt, kuid mingil hetkel oled ühe koha peal ja keharasv enam ei kao. Miks? Põhimõtteliselt harjub su keha toitumise ning treeninguga ära ja olgem ausad. Palju lihtsam on kaotada 5 kilo, kui sa kaalud 100, kui 5 kilo 85 kilose kehakaalu puhul.

Selle hetkeni jõudnuna, tuleb hakata tähelepanu pöörama väikestele detailidele. Kui sa teed seda kõike ise, siis allpool on 5 soovitust, millele tähelepanu pöörata. Kui kasutad treeneri abi, siis siin on hetk temaga maha istuda ja samuti asjad läbi arutada.

Lõpeta voodis nutiseadme näppimine

Kindlasti mõtled seda lugedes, kuidas on mu telefon seotud keharasva põletamisega? Ka mina mõtlesin, et kuidas on telefon seotud üleüldise tervise ja heas füüsilises vormis olemisega, ent sellel on doominoeffekt. Lisaks sellele, et vaatad oma tööalaseid e-kirju 24/7 (mis tekitab väga suurt stressi), põhjustab sotsiaalmeedia kontodel käimine ja uudisvoogude jälgimine uneaja lühenemist. Miks on uni tähtis, kirjutasin artiklis Lihaskas, treening ja 5 alahinnatud tegurit selle juures. Lisaks sellele, et sa raiskad uneaega internetis ringi kolades, põhjustab see ka pikemat uinumisaega. Su kehal on vaja pimedust, et eralduks melatoniini, mis aitab magama jääda. Ja mida põhjustab vähene uni ja väsimus? Sul on raskem ennast eemal hoida madala kvaliteediga kiirtoidust.

Ära söö madala kaloraažiga toidu söömine tavalise asemel

Mida? Kuidas see siia puutub? Peaks ju olema vastupidi. Keharasv ei vähene ainult seetõttu, et sööd vähem kaloreid, kui kulutad. Kui sa tarbid liiga vähe kaloreid, muutub su keha hormoontasakaal ning su ehas hakkab olema rohkem nälga tekitavat hormooni (ghrelin) ja vähem leptiini, mis aitab hoida söögiisu kontrolli all ja põletada keharasva. Loomulikult võib mõni päev olla vähe kaloreid toidus, kuid pikaajaline selline toitumine viib söömasööstudeni ning lõpuks kehakaalu suurenemiseni. Lõppkokkuvõttes on parim dieet see, mille puhul sa ei tunne, et sa sööd vähe. Kui sa ise sellist koostada ei oska, siis soovitan tellida toitumiskava spetsialistilt. Minu treeneri kava saad tellida siit.

Söö hommikul juurvilju

Juurviljad hommikusöögiks pole tõenäoliselt su esmane valik. Samas peaksid juurviljad kuuluma hommiksöögi juurde. Neis sisalduvad kiudained aitavad hoida täiskõhutunnet lisaks täisteraleivale või kaerapudrule, mida hommikul tarbid. Samuti on juurviljades B-vitamiini, mis annab su rakkudele energialaksu ning hoiab ainevahetuse täistuuridel. Loomulikult ei tähenda see seda, et ainult juurvilju süüa hommikusöögiks. Hea alus päevale on korralik hommikusöök munadega. Mis kasutegurid on munal, kirjutasin artiklis Mis juhtub su kehaga, kui sööd muna?

keharasv muna juurviljad

Joo kohvi vähese suhkruga või ilma magustamata

Mõtle sellele, kui palju lisandeid sa paned kohvisse. Piima – ok, suhkur, siirup tanklas, moccachino või mis iganes kohvijook kohvikus või jällegi tanklas. Juba see nimekiri ühe kohvitassi kohta on palju, samas tarbid sa ju mitu tassi päevas suure tõenäosusega. See siin ei tähenda, et kohvi joomise peaks ära jätma. Kohvil on palju kasutegureid, kuid lisad, mille sa sinna juurde paned, ei aita kuidagiviisi kaasa su eesmärgile, milleks on keharasva põletamine. Ameerika südametervise liit soovitab hoida rafineeritud suhkru tarbimise allpool 37g päevas. Juues päevas kolm kohvi teelusika suhkruga, saad juba kolmandiku miinimumist. Võtad samas keskmise vanilje latte, saad korraga minimaalse koguse kätte.

Söö piisavalt valku

Juba hommikusöögiga peaks inimene saama 35 g valku lisaks muudele toitainetele. Valgurikkad toidukorrad aitavad hoida kõhtu pikemat aega täis ning sa ei tunne kahe toidukorra vahel nälga. Eriti tähtis on piisav valgukogus hommikusöögiks, kuna see paneb aluse tervele päevale ning õige hommiksöök võib hoida sind söömast lisa 400 kcal päeva jooksul väikeste näkside näol, mille on põhjustanud näljatunne. Loomulikult igas toidukorras peab sisalduma piisav kogus valku, ning hea allikas selleks on liha. Kas liha peaks sööa, kirjutasin postituses Kas liha söömine on vormisoleku puhul vajalik või mitte?



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version