FitnessEst

Kuidas jõulude ajal “ellu jääda”?

jõulud

söök

Ja nad ongi juba päeva pärast käes. Jõuluaja algus, kui vaadata Suure Kaubandusjumala poole pealt, oli kaks ja pool kuud tagasi oktoobri alguses. Osta kommi, osta omale veel üks komplekt jõuluehteid, osta veel karda ja söö palju jaksad. No kuidas sa sellises virr-varris “ellu jääd”. Kuidas sa jääd selelst hullumeelsest tarbimiskultuurist puutumata, kui see uksest ja aknast sisse lükatakse.

Kuidas mina siis selle ülikommertsliku ja tüütu Kaubandusjumala Jõuluaja üle elan. Proovin mitte minna kaasa hullusega, et mul oleks vaja täna ja kohe uusi jõulukuule vaja. Sobivad ka need 3 aastat tagasi ostetud, sest nad ju plastikust, ei olehõõrdunud ja siiamaani ilusad. Teiseks, ma ei oota mingeid kingitusi (no kui tehakse, siis ma ei võta kinkijalt rõõumu ära ning olen õnnelik, kui kink on südamest tehtud), vaid ootan seda õhtut, kui lähen oma ema ja isa juurde ning saan seal pereringis kokku oma lähedastega. See ühine ajaveetmine on peamine, mis minu jaoks Jõulud õigeks teevad. Kas on olemas ehitud kuusk või mitte, see pole enam oluline. Oluline on õiged inimesed Sinu ümber.

Teine asi jõulude juures on liigne söömine ja joomine, millele jällegi sind suunatakse. Alkoholitootja teavitab nii teles kui raadios, et aastavahetuseni on jäänud n arv päevi, reklaamitakse erinevaid jõuluroogasid, mida saad kiirelt valmistada ja ei pea vaeva nägema. Kui selelga kaasa lähed, siis on kogu su eelnevate kuude töö iseendaga peaaegu nullitud. Paar päeva roogade näost sisse ajamist ja kaal näitab korralikku plussi vs varasem. Ja siis oled enda peale pahane, et oma tulemuse rikkusid ja pead peaaegu algusest algama. Mõtlema peab enne söömaorgiat, mitte tagantjärgi. Ka toitumist jälgides on täiesti võimalik pidusöögist osa saada. Pole ju vaja aina taldrikut täita, vaid piisab tavapärasest kogusest, mida oled harjunud sööma. Ja siis oled mõlematpidi rahul.

Kuid eks vaatame, mida räägib kaal minul ja mu inglil peale jõule. Muuseas, meil ekstab pidustus kuni 13. jaanuarini, kui on starõi novõi god ka vastu võetud. Pühad on lihtsalt pikemad. Tänaseks olen saavutanud miinus viis kilo ning mu armas kaunitar on sisuliselt raseduseelses kaalus tagasi. See viimane 500g pole ju enam tähtis.

Mõnusaid jõule ja jääge enda eesmärkidele kindlaks.

Kui lugemine meeldis, kutsu ka teisi seda lugema.

Fotod: Morguefile



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version