FitnessEst

Vaata peeglisse

Peeglisse vaatamine? Missugusest otsast on siin tegemist enese vormishoidmisega? Minu arvates on siin tegemist analüüsikohaga, mida saab mõista kaheti.

Esmalt sõna otseses mõttes. Kui oled sattunud oma teekonnal kaalulõksu ning kaal seisab ühe koha peal, siis peaks alustama enda progressi jälgimist vaadates peegelpilti. Mis on muutused, mida ise näed ja kuidas sa iseendale tundud. Veelgi parem, tee kas iga nädal või üle nädala samas valguses ja samas asukohas enda pilt, millelt saab vaadata arengut. Iga päev ennast nähes ei pruugi ka peegelpilt rääkida seda juttu, mida vahe kahe nädala tagant tehtav pilt. Sellisel juhul on näha progress, ka kõige väiksemgi.

Teine osa peeglisse vaatamise juures on eneseanalüüs ja endaga valusalt aus olemine, et aru saada, miks Su tulemused ei ole sellised, nagu soovid. Kas pole olnud piisav kaalulangus või on hoopistükkis tegemist kaalutõusuga. Igatahes endasse vaatamine annab tulemuste puhul kindla vastuse, miks midagi toimunud on ja miks midagi pole juhtunud. Kui sa ikka sööd rohkem, kui kulutad, tarbid pooltoodetest valmistatud toitu ning oled oma analüüsis aus ja ütled, et sõid ka šokolaadi rohkem kui ühe tüki, siis vastus on käes. Sama on ka tulemuste saavutamise puhul. Kui sa ikka 100% jälgid toitumiskava, mille oled soetanud või sööd väga täpselt vastavalt juhistele ja tarbid kaloreid piisavalt, et mitte näljas olla, aga samas vähem, kui kaalu säilitamiseks vajalik, siis su kaal langeb,.

Kuidas mina enda tarbitava toidu kogust jälgin. Eks ma võiksin ju kirjutada kõik vihikusse, ent mul on leitud endale mõned omavahel seotud äpid, millega ma vaatan, palju ma kõndinud olen, palju ja mida ning missuguste toitainetega olen söönud ja kas mul on päeva kaloraaž käes. Ja toidupäevik on eriti lihtne täita – näiteks on vaja skaneerida sisse piimapakilt EAN kood ja lihtsalt lisada kogus ning ka piima on täpse toitainete hulgaga päevikus kirjas.

Seega on mul väga täpne ülevaade sellest, mida ma söön, kui palju liigun ja ka muud näitajad, mis on tervise puhul olulised 🙂

Pika jutu juurde natuke toidupilte ka, mida olen kas ise teinud või siis mõnikord ka väljas söömas käies teinud, kui näen, et tegemist väga hea toiduga, mis on super välimusega ning sobib hästi fitnessmenüüsse.

1 / 6

Olge toredad ning jääge pühadeajal ikka õigele lainele. MInul on peale kolme nädalat korrektset toitumist “kadunud” juba 4,9kg. Muuseas viimane nädal on vähe liikumist olnud.

Kui arvad, et lugemine oleks kasulik ka teistele, ära ole kade ja vajuta jagamisnuppu allpool 🙂



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version