FitnessEst

Mida me kõik toitumis- ja treeningkava tellimise kohta teadma peaksime

Marek Kalmuse kava

Oled tegemas otsust, mis peaks aitama Sul saavutada parema tulemuse ning oled langetamas otsust tellimaks toitumis- ja treeningkava. Mis tegureid selle juures arvestama peaks ning kuidas tagada soovitud tulemus?

Kui palju oled Sa valmis kavasse investeerima?

Ehk siis lihtsamalt öeldes, mis on Sinu eelarve, mida saad selleks kasutada. Kas Sa soovid maksta korra kava eest või eelistad kuutasu? Pikemaajalist summat kokku arvutades on ühe korra makse kasulikum, sest kava saad kasutada mitme kuu, poole aasta või aasta jooksul. Miks peaks kava aeg-ajalt vahetama olen kirjutanud postituses Lihaskav, treening ja 5 alahinnatud tegurit selle juures. Seega, tee valik ning investeeri oma aeg, energia ja pühendumus selle järgimisse.

toitumis- ja treeningkava

Kas oskad ise erinevaid toite välja mõelda toiduainete nimekirjast või mitte?

Kuutasuliste kavade puhul on tavaliselt välja toodud erinevate toidukordade retseptid ning isegi valmistusjuhised ja ostunimekiri. Ehk siis kui sa pole vaadanud Jamie Olivieri või Gordon Ramsey kokandussaateid, siis tõenäoliselt on lihtsam kasutada kava, kus on olemas retseptid. Samas, kui soovid ise valmistada ja välja mõelda erinevaid toite, siis ei ole mõtet tasuda ju retseptide eest. Ning, miks on minu arvates parem kasutada lihtsat kava, on fakt, et see paneb mõtlema, mida ja kuidas veel võiks teha. Lisaks füüsilisele vormile, aitab see kava hoida ka vaimu natuke virksamana.

Mis toiduaineid sa ei tarbi?

Kui mõned toiduained Sulle ei sobi, siis on vaja vastav info kava tellimisel kindlasti kava koostajale teada anda. Vastavalt sellele vahetab nõustaja toiduained kavas teiste vastu. Siinkohal on tähtis väga hea koostöö tellimise ja kava jälgimise puhul treeneriga ning kindlasti leiate koostöös kõigele lahendused. Samas, tõsiselt kahju on inimestest, kes ei söö muna, kuna munal on väga palju häid omadusi, millest kokkuvõtte olen teinud artiklis Mis juhtub su kehaga, kui sööd muna?

Kui tihedalt saad treenida ja mis võimalused selleks on?

Pole mõtet tellida treeningkava spordiklubis kasutamiseks, kui Sul pole selleks võimalust või Sa ei saa seal minimaalselt 3 korda nädalas käia. Sellisel juhul vajad hoopis „kodust“ treeningkava, et kõik omavahel tasakaalus oleks toitumise ja treeningkoormuse vahel. Jällegi, lahenduseks on kommunikatsioon treeneri ja Sinu vahel.

Mis eesmärki soovid toitumis- ja treeningkava abil saavutada?

Kas soovid kaalu langetada või hoopiski tõsta lihasmassi arvelt? Mõlemal juhul võivad küll toiduainete nimetused sarnased olla, kuid kogused on hoopis teised. Kindlasti anna teada kava koostajale oma eesmärk, sest vastasel korral võib tulemus olla hoopis vastupidine soovitule.

Seda nimekirja võiks veel pikemalt kokku panna, ent peamine on välja toodud. Tähtis on kommunikatsioon ja see, kuidas sa kava jälgid. Ka kõige kallim kava ei anna tulemust, kui seda ei jälgi. Ning üldse, miks peaks kava eest maksma? Väga lihtne, kui oled millegi eest maksnud, siis on suurem tõenäosus, et sa toitumis- ja treeningkava järgid ning oma tulemuse saavutad.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version