FitnessEst

Kui miski ei lähe nagu soovid, mine trenni

trenn

Trenn, väga hea võimalus ennast välja lülitada argipäeva muredest ning laadida oma akud positiivse energiaga. Kui pea on pulki täis ja stressitase kõrgel, siis saali minek ja rauaga rassimine aitab mõtted mujale saada.

Milline trenn valida?

Tegelikult ei ole minu jaoks vahet, kas minna saali, välja maastikule jalutama või siis lapsega jalutama. Peamine, mida teha, on rutiinist välja minek ning anda ajule võimalus puhata ning saada füüsiline koormus. Kui väljas tõesti tuleb pussnuge, siis on mõistlik ikkagi teha trenn saalis. Soe ja tuul ei puhu läbi. Loomulikult võib ja saab ka välitreeningu teha, kui vastavalt ilmale riietuda. Samas, kui vihma sajab horisontaalselt ja tuul puhub sedavõrd kõvasti, et taskus peaks olema hea vanaaegne triikraud, siis ões treenimine ei proovi olla just nauditav. Vähemalt minu jaoks.

Mida treening mulle siis annab?

Eks üheks põhjuseks, miks ma soovin trennis käia, on tõesti aju välja lülitamine. Igapäevased mured saavad taustal joosta ning kui tugev trenn tehtud, siis on nad kuidagi väiksemaks muutunud. Pea on selgem ning keha suriseb meeldivalt. Ning mõtted on saanud selguse ning saad oma tegevustega rahulikult edasi minna. Mida veel? Treeningutel edu saavutamine on koht, kus kogu edu sõltub ainult sinust ja sinu tegemistest. Ei ole väliseid faktoreid, ei ole mingit turusituatsiooni muutumist või seda, et kuskil keegi alt ära hüppas. Pole samuti kuskile mujale vaadata, kui peeglisse, miks sul ei õnnestunud üks või teine asi. Kirjutasin peeglisse vaatamisest ka siin.

Kas trenn on alati positiivse mõjuga?

Alati siiski ei pruugi treening anda positiivset mõju. Põhjus võib olla mitmetes faktorites, ent peamised võtsin kokku oma postituses Lihaskas, treening ja 5 alahinnatud tegurit selle juures. Kui sa pole piisavalt maganud või piisavalt oma kehale ehitusmaterjale ja energiat toiduna andnud, võib trenn omada vastupidist effekti. Ehk oled veelgi väsinum ja tujutu, kuna vale toidu ja vähese unega on väga lihtne jõuda ületreeninguni ning Su stressihormooni tase lendab lakke ja sa ei jõua kusagil enam midagi teha. Seega, proovin õigeaegselt magama minna ja samuti piisavalt süüa, et oleks jõudu trennis ja mujal toimetamiseks.

Kuid algusfoto juurde tagasi tulles. Kui tõesti miski ei lähe nagu plaanitult, võtan ma selle tunni kuni kaks ja lihtsalt liigutan natuke rauda, et saavutaksin uuesti tasakaalu ja oleksin heas vormis ka vaimselt, et leida lahendused neile teemadele, mis enne trenni tundusid raskelt lahendatavad.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version