FitnessEst

Projekt suveks tippvormi

Projekt suveks tippvormi

Projekt suveks tippvormi, mida siin siis tehakse? Kas see tähendab, et ma pole tänasega rahul? Ei, ma olen küll tänasega rahul, kuid soovin saavutada järgmise aasta suveks tippvormi, et neil vähestel päikselistel päevadel, mis vahest tulevad meile järgmisel suvel, saaksin uhkelt rannas ringi käia. Jah, selles osas olen edev küll. Samas, võiksin ütelda, et on olemas kindel põhjus, miks näiteks mina oman väga suurt austust heas füüsilises vormis olevate inimeste osas. Nimelt ei saa head vormi osta, pärida ja kuidagi lihtsalt saada. See vajab tööd, pühendumust ja tõelist soovi, et Sul oleks tulemus ja sa oma tulemust ka hoida suudaksid.

Hetkeseisu analüüs

Tänane situatsioon on järgmine. Oma peaga ja natuke või isegi palju patustades toiduga, olen hoidmas kaalu 78 kg keha rasvasisalduse 12% juures. Seda pole ei palju ega vähe, kuid kuuldes inimeste ütlust, et olen va kõhnavõitu, siis tuleb midagi kehakaaluga ette võtta. Ehk siis suurendada kehakaalu lihasmassi arvelt. Olles üdini aus, siis akhjuks viimase paari kuu jooksul on tegelikult vaid mõned korrad jõusaali külastanud ja jõutreeningut teinud. Asi selles, et viimasel ajal pole omanud energiat, käimaks hommikuti saalis, nagu varasemalt. Kirjutasin oma varasematest tegemistest ja sellest, miks hommikuti trennis käin, oma postituses Läbirääkimised õnnestusid. Veel hetkeseisust. Totumine on natuke paigast ära. Hommikuti söön vähem, kui peaksin ning see viib lõpuks sinnamaani, et söön õhtul liiga palju ja jälle ringiga seal, et hommikul pole piisavalt suurt isu. Samas on mul hea meel, et mitte kõik pole veel vormist kadunud. Viimatine nädala/kahe tagune pilt vormist on allpool:

Mida Projekt suveks tippvormi endaga kaasa toob?

Ehk siis mis asju ma oma elukorralduses ning tegemistes muutma pean, et saavutada oma soovitud tulemus. Esmalt päevakava. Kuigi tean, et selle järgimine saab olema raske, siis pean paika saama unerütmi. Kindel magamaminekuaeg +/-30 minuti piires õhtuti ning korrektne ärkamisaeg terve nädala jooksul. Ka nädalavahetusel võiks umbes samal ajal ärgata, vahest üks tund tavapärasest hiljem, kuid siiski, hoida kindlat unerütmi on vajalik. Miks on uni tähtis, kirjutasin artiklis Lihaskasv, treening ja 5 alahinnatud tegurit selle juures.

Mis muudatusi veel on vaja teha?

Toitumine. Tean, et täna ei toitu ma kõige paremini, nagu ka juba ülal kirjeldasin. Samuti ei tee trenni piisavalt, sest hommikune trenn ei sobi. Selleks, et mu projekt suveks tippvormi oleks edukas, on mul vaja teha val mis uus päevakava, uus toitumis- ja treeningkava. Päevakava muudatus – nagu näha, ei sobi mulle hommikused trennid, kuigi arvasin, et suudan harjuda varasema ärkamisega. Siin kukkusin läbi ehk siis enda tahtejõud võis ka nõrgaks jääda. Päevakava muudatus täehndab seda, et pean leidma treeninguteks aja õhtutesse peale tööd. Usun, et mu armastav kaasa toetab mind selle juures samuti, kui leian mõlemale võitu tähendava lahenduse. Kindlasti me üheskoos ka selle leiame. Sellise hea ja armastava energia juures, nagu temal on, me jõuame mõlemat poolt õnnelikuks tegeva kokkuleppeni päevakavas.

Toitumine. Ka siin tean, et pean lisama korrektse hommikusöögi, mis sisaldab piisavalt valku, rasva ja pika imendumisega süsivesikuid. Heaks hommikusöögiks on munad, millest kirjutasin artiklis Mis juhtub su kehaga, kui sööd muna?

Kas võtan teekonna ette oma peaga?

Tõenäoliselt mitte. Kuna tean, et ma ei oma kõiki vajaminevaid teadmisi, siis pean küsima abi nõuannetes nii toitumise kui treeningu juures treenerilt. Kelellt küsida? no eks ikka inimeselt, kelelga varasemalt on olnud juba väga hea koostöö ehk siis Marek Kalmuselt. Usun, et mu projekt suveks tippvormi on sellisel juhul kindlasti edukam, kui ma teen selle väikese investeeringu, mis paneb rohkem hindama toitumist ja trenni – on ju raha sinna alla pandud. Ja kui pead kelellegi lisaks iseendale aru andma, on ka see üheks lisamotivaatoriks ja kontrolliks, mis aitab kaasa soovitud tulemuse saavutamisele.

Eesmärk

Eesmärgiks on saavutada 1. juuniks 2018 minimaalne kehakaal 83 kg ning seda maksimaalselt 10% keharasva korral. Kuidas mul sellega läheb, sellest kajastan jooksvalt siinsamas blogis.

Mida arvad sellest kõigest Sina? Kirjuta kommentaar allapoole 🙂



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version