FitnessEst

Kõrge valgusisaldusega ning soodsad toiduained

kõrge valgusisaldusega

Tervislik toitumine võib mõnedel hetkedel tunduda mitte just kõige rahakotisõbralikum. Kõrge valgusisaldusega toiduained on tihtipeale kallid ning viivad eelarvest suure hulga raha. Antud postituses toon välja mõned nipid ja toiduained, kuidas siiski saada kvaliteetseid toiduaineid, sealjuures mitte liialt kulutada.

Osta terve kana valmis pakendatud toiduainete asemel

Kanafilee ning kintsude ja muu juba valmis pakendatud kanatoodete eest tuleb tasuda märgatavalt rohkem, kui seda peaks tegema ostes terve kana. Üks pooleteisekilone kana maksab poes alates kolmest ja poolest eurost, samas kui juba valmis lõigatud kanafilee eest peaks tasuma poole kilo eest umbes sama suurusjärgu jagu raha. Terves kanas on umbes sama kaalu jagu fileed, samuti kintsud jmt, kuid hind tuleb teine. Lisaks on terve kana valmistamisel ka fileeosa mahlasem, kui muidu lihtsalt fileed valmistades.

Tuunikalakonservid

Üheks kiireks ja valgurikkaks toidukorraks sobib ideaalselt kas purustatud või tükkidena tuunikala omas mahlas. Ühe 185g kaaluva konservi hind on Euro kuni poolteist soodsamas otsas ning sisaldab korraliku koguse valku. Aed- või juurviljadega segatult on olemas väga hea ja maitsev ning tervislik vahepala või terve eine.

Kanamunad

Üks keskmise suurusega kanamuna sisaldab 6g valku ning muid väga kasulikke toitaineid. Karbitäie mune saab jaevõrgust kätte olenevalt kauplusest ja muna tootjast ühe euro kuni pooleteise eest. Neljast munast koosneva hommikusöögi puhul on 24g valgu hinnaks keskmiselt 60 senti, mis on vägagi soodne. Mis põhjustel mune veel tarbida, kirjutasin postituses Mis juhtub su kehaga, kui sööd muna?.

Kodujuust

Lisanditeta kodujuust on hea valik õhtuseks söögikorraks. Ühest 200g karbist jagub mõningatel juhtudel isegi kaheks korraks, samas on 100g kodujuustus keskmiselt 15g valku. Kui lisanditeta kodujuust kuidagi alla minna ei taha, siis lisan sinna juurde kurke või tomateid. 200g kodujuustu hinnaks olenevalt ketist on seal euro kandis.

Maitsestamata kohupiim

Pole mõtet osta maitsestatud kohupiima, mille puhul maitse on küll vastuvõetavam, kuid sellisel juhul tasud ka päris suure hulga lisa suhkru eest. Pigem ostan maitsestamata kohupiima ning lisan supilusikatäie mett ning segan selle kausis ära ja maitsev ning kõrge valgusisaldusega toidukord on käes. 200g maitsestamata kohupiimapaki saab kätte umbes 80 sendi eest ning 100g toodet sisaldab keskmiselt 16g valku.

Maitsestamata kreeka jogurt

Jälle võimalus ise lisada marjad, puuviljad ja mesi, kui kuidagi ilma magustamata ei saa. Kreeka jogurt on järjekordselt hea valik õhtuseks ooteks, et süüa üks kõrge valgusisaldusega toidukord poolteist tundi enne magamaminekut. Üks 400g torbik maitsestamata kreeka jogurtit maksab olenevalt kauplusest keksmiselt 1,2 EUR.

Maitsev ja kõrge valgusisaldusega toitumine ei pea olema kallis

Kui teha ülaltoodud toiduainetest õige valik ning käia poodides neid ostmas kampaaniate ajal (ülal on välja toodud tavahinnad), tuleb tervislik toitumine nii lühi kui pikaajalises perspektiivis piisavalt soodne ning ei vii rahakotist rohkem kupüüre välja, kui tavapärane toitumine.

[dfd_products_list posts_to_show=”3″ items_offset=”20″ thumb_radius=”0″ columns=”3″ post_content_style=”style-3″ tutorials=”” box_shadow=”box_shadow_enable:disable|shadow_horizontal:0|shadow_vertical:15|shadow_blur:50|shadow_spread:0|box_shadow_color:rgba(0%2C0%2C0%2C0.35)” hover_box_shadow=”box_shadow_enable:disable|shadow_horizontal:0|shadow_vertical:15|shadow_blur:50|shadow_spread:0|box_shadow_color:rgba(0%2C0%2C0%2C0.35)”]


Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version