FitnessEst

Fitnessihullus ja kehaline kasvatus

fitnessihullus

Sattusin lugema niiöelda kolumnisti teksti teemal fitnessihullus. Või siis pigem lugesin seda nn teaserit, et nüüd siis lükka oma rahakotirauad valla ja maksa artikli eest või telli pakett. No tänan ei, kas tõesti ei saaks seda siis tasuta artikliks teha? Eriti tore oli lugeda muidugi pealkirja: Fitness on küüniline äri, igaüks leidku oma spordiala ilma sunnisurveta. Äri see loomulikult on, mida on tegelikult iga spordiala. Milleks aga selline asi valmis kirjutada? Tuua näiteks ka veel kooliprogrammis olev kehaline kasvatus ja selle õppekava kritiseerida? No ma ei tea.

Kehaline kasvatus

Väga vajalik tund minu arvates koolis ning võib olla ainuke aeg nädalas, kui laps või nooruk kehaliselt aktiivne on. Minu arvates on tunnid üles ehitatud selliselt, et tehakse kaasa kõiki erinevaid harjutusi ja teha nn mitu huvigruppi, oleks minu arvates vale. Pigem teha kõike ja natuke ning seda, mis lapsel või noorukil silma särama paneb, on kasulik trenniga peale kooli toetada. Seda annab minu arvates kehaline kasvatus. Vahest oleks mõttekas hoopis tuua kehalise kasvatuse tundidesse soovitused lastele, mis võiks olla see ala, mis lapsele sobib ja sinna suunata, tuues erinevate trennide esindajad kehalise tundidesse oma ala tutvustama.

Võrdlus nn spordis tugev on rumal

Teate, see on pigem solvang, kui normaalsel analüüsil ja empiirilisel teadustööl baseeruv väljaütlemine. Miks on normaalne siin poliitkorrektsus ära unustada härral ja ütelda, et inimene, kes on spordis hea, on mujal nõrk? Minu kehaline kasvatus oli 5, samas ka matemaatika, füüsika ja keemia ning paljud ained olid koolis viied. Olin keskkoolis tegev sõudmisega ning huvitaval kombel ei kukkunud mu õpiedukus tänu sellele, et olin linna meister. Ehk lõpetab kolumnist selliste võrdluste välja toomise ja nn vaenu õhutamise? Liberalism my ass 😊

Fitnessihullus

Tegelikult võiks inimene tegeleda ükskõik mis alaga. Antud artiklit lugedes tuleb mulle pähe pigem mõte, et hakkab ka meie juures peale see nn fit shaming, mis mujal riikides on suhteliselt levinud. Enda keha eest hoolitsemist peetakse pealiskaudseks suhtumiseks ja öeldakse, et sul pole sisu. No andke andeks, olla heas füüsilises vormis vajab väga palju inimeselt, kes sellega tõesti tegeleb. Vajab vaimujõudu, et mitte langeda suhkrusõltuvuse küüsi uuesti. Samas midagi keerulist saamaks hea füüsiline vorm, ei ole. Söö täpselt eesmärkidele vastavalt, liiguta piisavalt ja kõik on olemas. Seega härra kolumnist, sel teemal on su teadmised nõrgad ning äkki jätad järgi ühe inimgrupi nimetamise hulludeks. Fitnessihullus on täpselt samasugune poliitiline ebakorrektsus, nagu ülemaailmselt on välja toodud, et paksu ei tohi enam paksuks kutsuda.

I will not sugarcoat the message, cause You will eat that

Ole palun kena ja alusta liigutamisega ning söö normaalselt, siis pole ka enam ülekaalus. Ülekaal tapab kindlamalt, kui treenimine. Ja mina loen härra kolumnisti tekstist välja selle, et minule võib sedasi öelda – küünilises äris osaleja – kuid ülekaalulisele teha märkus on keelatud. Jõudes tagasi kehalise tundidesse. Siin peab osalema igaüks ja lapsevanem, kes nn võitleb süsteemi vastu, andes kergekäeliselt lapsele vabastuse või isegi käib koolis nõudmas kergemaid tunde, on vastutustundetu.

Kõik pole andekad ja kõik on äri

Seda kindlasti, kuid spetsialiseerumist teha juba kooli kehalise tunnis, nagu oma kirjutises välja pakkusid… ma ei usu sellesse. Ja päriselt, kui sa oled ühel alal, näiteks kirjutamine, andekas, ei tähenda see seda, et ei peaks muudes asjades tegutsema. Vaimne töö vajab enda kõrvale treeningut. Ükskõik missugust ja ükskõik missugune treening on äri. Jooks, rattasõit, fitnessihullus – kõikidele aladele on eraldi riietuse pakkujad, vahendite pakkujad jne. Kõik on äri, saa sellest palun aru. Ka sinu kolumn on äri, kus sa soovid oma teemadega saada võimalikult palju klikke, et reklaami müüa. Äkki nimetaks sind klikihulluks ja sinna juurde paneks lause: Klikihullus ja reklaamimüük on väga küüniline äri? Nimelt jätaks küsimärgi, annab rohkem klikke ja müüb rohkem!

Miks olla füüsiliselt aktiivne

Pigem ei ole tegemist hullusega minu arvates, vaid sooviga olla heas vormis oma lähedaste jaoks ja pikaks ajaks. Kirjutasin sellest postituses Miks ma olen aktiivne ja toitun tervislikult? Kas need põhjused on valed, härra kolumnist?



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version