FitnessEst

Piparkoogimäed ehk häid jõule kõigile!

See on nüüd küll ikka väga fitnessiteema väline kirjatükk, kuid ma hakkan aasta-aastalt muutuma järjest jõulude vihkajaks. Mitte küll selles osas, et mulle jõulud ei meeldiks, aga… kui ikka alates poolest oktoobrist vaatavad sulle vastu paljudes toidupoodides jõulutoodete ehk siis piparkookide ja jõulukommide väljapanekud, siis hakkavad sulle tänapäeva jõulud vastu.

No ei saa ju kuidagi mööda vaadata sellistest suurtest lahmakatest kaupluses:

Ning see on alles jäämäe tipp, mis neil piltidel kujutatud!!!

Omal ajal olid jõulud see aeg, kus tuli pere kokku, vanaemaga sai koos ISE piparkooke ahjus küpsetatud ja vanaema tegi ISE piparkoogitaigna. Õhtul mindi surnuaiale viima pühadeküünlaid lähedaste haudadele, kes kahjuks ei saanud enam meiega koos olla ning seejäel istuti kodus lähedastega lauda verivorsti, praeliha kapsast ja muud paremat nautima.

Õige jõulutunne oli see, kui said olla koos omale tähtsate inimestega ja lihtsalt olemist nautida. Mingit kommertsi seal ei olnud. Kingitused olid lihtsad ja tehtud hingega – kootud villased sokid, labakindad – kõik, millesse näiteks vanaema oli pannud oma hoole ja armastuse.

Tänapäeval pean ma väga mõtlema sellele, et jõulud on sinus eneses, see püha on sinus endas, sest – ÄRI soovib seda tunnet sinult varastada, alustades jõulude nimeall sulle oma toodangut juba alates oktoobri keskpaigast pähe määrima. Loomulikult on ju vaja nüüd ja kohe ära osta advendikalender ja lasta tal kodus vedeleda, kuni jõuab kohale 1. detsember. Ning miks üldse peaks andma lastele šokolaadi igal hommikul?

Olgu, mina igatahes teen edaspidi näo, et ma einäe pealesuruvat kommertsi ning kindlasti hoian seda armastust ja hoolimist, mida lisaks tavapärasele ajale jõulude ajalnäitasid minu lapsepõlves üles vanemad  ja vanavanemad, oma südames ning jagan teistele ning oma lastele ning lähedastele.

Jõuduka teile kõigile hoidmaks endas jõulutunnet ja mitte lasta oma südamest kommertsil jõulutunnet varastada. Tuleb välja, et ma ikkagi pole Grinch ja ma ei lase ka enda jaoks olla kaubandusel Grinch 🙂

Kena hingedekuud!

 Kui sulle see teema meeldis, siis vajuta allpool jagamisele ja kutsu teisi ka lugema 🙂

59.43696124.753575


Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version