FitnessEst

Fitness äpid, vidinad ja muu

smartwatch

Poleks arvanud, et ma lausa kahel päeval järjest võtan kätte kirjutada, kuigi vahepeal oli pea kahekuine paus. Mis seal ikka, kui on midagi, mida jagada, siis miks mitte. Lihtsalt pastakast millegi välja imemine, et stabiilselt millestki kirjutada, pole mulle. Kui tuju pole, siis pole… samas kui tuju on, siis miks seda kinni hoida 🙂

Fitness vidinatest. Ega mul sellest palju just rääkida pole, ent olen viimased 5 kuud oma randmel kandnud nutikella, mida ma pean vidinaks, mis aitab hoida ennast aktiivsemana, patsutab õlale ja tuletab igatsugu asju meelde. Mida ta kõike peale selle, et oleks aeg liikuma hakata, sest oled pikalt ühe koha peal olnud, meelde tuletab, ei hakka üles lugema 🙂 Kellast ametlik video allpool:

Ei, Samsung pole mulle seda kella kinkinud ja palunud arvustust kirjutada. Ostsin selle ise, sest ta hakkas meeldima ja nüüd saan võtta kokku kella plussid ja miinused. Esmalt plussidest. Kellale on võimalik lisada mitmeid äppe, mis teevad teda aktiivsuse jälgimiseks veel paremaks, kuid räägiks põhifunktsioonidest, mis mulle meeldivad. Loeb samme, omab GPS funktsiooni, mis mõõdab kõrgust ja loeb iga horisontaalselt läbitud 3 meetrit korruseks ja jätab mällu. Mõõdab rahulolekus pulssi ning samuti on unemõõtur, näidates ära sügava, kerge ja rahutu une faasid ning üldise une kestuse ning une efektiivsuse. Olles ära märkinud aktiivse aja, sammude ja korruste eesmärgid, näitab ära, kui kaugel oled neist või oled juba nad saavutanud jne. Lisaks saab juurde lisada erinevaid äppe, mis teevad kellast treeninguaegse pulsimonitori (jah, loeb küll randmelt pulssi ja pole võib olla kõige täpsem seetõttu, kuid indikatsioonina väga hea).

Nüüd miinustest. Sammulugemisfunktsioon ei toimi hästi, kui mõlemad käed on lapsevankri käepidemel ning siis ei pruugi kõiki samme lugeda. Mitte igal tõusul ja trepil ei loe kõiki läbitud korruseid ära. Kuna akut on siiski vaja aeg-ajalt laadida (kestab umbes 2 ööpäeva), siis mõnikord jääb monitoorimine ära umbes kaheks tunniks. Kasutatavad fitness äpid (sellest ka nende juures natuke täpsemalt), ei sünkroniseeri alati andmeid kellast telefoni või siis telefonist äpi keskserverisse.

Üldistades, lahe vidin, mis näeb minu arvates käel hea välja, on tavapärase kellana kasutusel ja tuletab meelde, kui oled liiga pikalt kohapelae jäänud ja jagab kiitust, kui hakkad uuesti liigutama või oled oma päevased eesmärgit täitnud :). Samuti on võimalus aeg-ajalt kasutada hands-freena kõnede jaoks ning vastavalt seadistustele on võimalik saada teavitusi erinevatelt äppidelt ja vajadusel ka vastata sõnumitele ja kirjadele.

Kasutan igapäevaselt kolme fitness äppi, mis on enamjaolt omavahel sünkroonitavad. Üheks on Samsung Health, teiseks Myfitnesspal ja kolmandaks Endomondo. Eelpool mainisin, et aeg ajalt ei sünkrooni kella kaudu initsieeritud treening mõnel äpil ennast keskserverisse ja seetõttu olen mõned automaatsed äppide vahelised sünkroniseerimised tühistanud ja teen andmesisestust käsitsi. Enim nn “peavalu” valmistab Endomondo, kus vaid mõnikord sünrkoniseerub treening koheselt keskserverisse ja annab teate, et treeninguandmed on valmis. Aeg.ajalt pean kella kaudu endomondo äpi sulgema ja seejärel uuesti avama, et andmed telefoni saaksid. Siis läheb umbes 6-8 tundi aega, enne, kui saan teate, et treening on valmis. Seetõttu olen võtnud Myfitnesspal`i ja ednomondo automaatsünkroonimise maha ja lisan esimesena nimetatusse treeningu andmed käsitsi.

Myfitnesspal on kasutusel toiduainete koguste ja kaloraaži jälgimiseks päeva jooksul. Kuna kasutajaid on palju, siis toimib ideaalselt ka Eestist ostetud toitude EAN-koodi järgi toidupäevikusse lisamine. Hea ja lihtne vahend, et ma saaksin ülevaate, kas olen päevasest eesmärgist rohkem või vähem toitaineid tarbinud ja annab ülevaate tarbitud kaloritest.

Samsung Health on lihtsalt hea vahend nägemaks magamis ja muid andmeid. Esitleb graafiliselt uneaega, läbitud samme, treeningute kokkuvõtet, kaalu (kui sisestada käsitsi või soetada kaal, mis selle äpiga sünkroniseerub) ja võistelda lihtsalt viimasel ajal äppi lisandunud ülemaailmsetes kõndimise väljakutsetes. allpool ka väike pildimaterjal äppidest 🙂

 

 

Üldises plaanis olen nende vidinatega rahul ja kasutan igapäevaselt. Tasulist versiooni neist pole soetanud, sest ei näe vajadust.

Käisin ka oma vahepalade varusid täiendamas – allpool pildil White maasikamaitseline munavalge valgujook. Ühes pudelis 220ml ja 22g valku. Hea kiire leevendus näljale vahepalana.

White maasikamaitseline munavalge valgujook


Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version