FitnessEst

Muutunud olukord ja adapteerumine

beebijalad

Möödas on 2 kuud, 12 päeva ja mõned tunnid, kui ta siia maailma tuli. Oodatud ja soovitud. Poiss, umbes 3,5 kilo raske ja natuke üle 50 cm pikk. Armas ja kaitset vajav tilluke ime. Teistkordselt minu elus. Viimati küll 15 aastat 5 kuud ja 26 päeva tagasi. Tavapärane elu-olu muutus päevapealt. Nüüd on meie juures veel keegi. Keegi, kes vajab pidevalt su tähelepanu ja kes ilma vanemate hoole ja kaitseta veel ellu ei jääks. Tähtsaim isik siin maailmas on tema jaoks ema... Ema, minu naine, kaunitar ja ülihea südamega ning andestav ingel. Eks lapse kandmine ja sünnitamine oli Sinu, nagu kõigi naiste jaoks üks katsumus, mille tõttu saab ütelda, et emaarmastus on see, millele võrdset pole maailmas olemas.

OK, see muutis paljuski elukorralduses, tihtipeale on vaja öösiti üleval olla, sest laps lihtsalt ei maga, tahab süüa jmt. Siinjuures müts maha mu naise ees, kes proovib teha nii, et mina kui päevatööl käiv ja päeval mitte magada saav isik, ei ärkaks öösel kuigi tihti. Tänud, kallis 🙂 Kuid oleme adapteerunud. Palju olen ma lugenud selle kohta erinevates ajakirjandusväljaannetest, netikommentaaridest ja muudest kohtadest, et nüüd on spordi ja muuga kõik. Et nüüd pole ei sinul ega naisel aega viljeleda liikumisega ning kogu aeg kulub lapsele. Eks osa sellest jutust on küll tõsi, ent... vaidlen vastu. Eelmises blogipostituses kirjutasin jalutuskäikudest peale tööd, mis on kuni 10 km pikad. Need on laspega jalutamised ning võtame neid naisega aeroobse treeningu pähe. Ei ole ju tegemist päris jalutuskäiguga, kui su liikumiskiirus keksmiselt on 6 km/h? Ja lükkad sealjuures enda ees lapsevankrit. Mõnikord olen neid tegemas üksi, sest ka kallis kaasa peab saama oma aja, et puhata või lihtsalt endaga omaette aega veeta või anda oma jäägitu tähelepanu tütrele. Ehk siis, aeg liikumiseks on alati olemas ja laps ei ole sealjuures takistus. Lisaks on palju kasulikum värskes õhus ringikäimine, kui siseruumides jooksulindil või muul vahendil liigutamine.

Adapteerumine - kogu evolutsioon on tänu sellele toimunud, sa kas kohaned või hukkud. Eelistatum valik minu jaoks on adapteeruda. Kohaneda väiksema une ja sellega, et peab tegema otsuse minna hommikul vara saali, kui üldse, sest õhtul peale päevatööd ütelda kaasale, et ma lähen nüüd veel paariks tunniks trenni ja vaata ise, kuidas lapsega hakkama saad... no ei lähe see viimane mitte. Smauti on võimalik teha üldfüüsilist treeningut tõesti ka kodus elutoas. Kätekõverdused, plank ja teised lihastoonust andvad harjutused. See kõik on võimalik kodus teha ning seda sab teha ka paarina koos :).

Kuna toitumine on vormisoleku juures üks tähtsamaid tegureid, siis sellest rägin teine kord, ent lühidalt kokku võttes: imetava ema toitumine peab olema väga hästi läbi mõeldud (gaasid lapsel jne. ning et rinnapiima ikka tekiks piisavalt).

Võin öelda, et kes soovib leida lahendust, see leiab selle. Kes mitte, see kindlasti ka ei leia. Oma armsa kaunitariga oleme otsustanud olla osa lahendusest 🙂

Kui arvad, et tegemist on väärt lugemisega ka teistele, siis vajuta allpooltoodud sotsiaalmeedia jagamisnuppudele!

Teema pilt  Morguefile



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version