FitnessEst

Kuuuurija, kaalust alla ja totaalne muutumine

kuuuurija

Torm veeklaasis ehk kuidas küll ühest väikesest asjast sedavõrd suur poleemika tekkis. Põhjuseks üks lihtne saade Kuuuurija. Ise ei vaadanud, kuid sotsiaalmeedia on täis sellekohaseid postitusi. Küll ühe, küll teise nurga all. Peamine negatiivse poole pealt toodud põhjendus, saade kui selline oli ühe toitumis- ja treeningkavu koostava inimese isiklik promomine.

Kuuurija saade kui isiklik promo?

Kui natuke tausta uurida, siis saan aru, mis põhjustel üks nn tippblogija sellest asjast nii valulikult kirjutab. Eks Marek Kalmuse ja tema vahelt on mingil hetkel kass läbi jooksnud ja nüüd siis kirjutab ta saatekohases blogipostituses, et tegemist on tema isikliku promoga. Normaalne. Samas kui aasta tagasi eetris olnud saade Kallis, Sa oled kosunud, küll sellist tagaisisidet ei saanud. Või vähemasti ei otsinud ma sellekohaseid postitusi. Kusjuures viimatinimetatu oli saatesari, mitte üksik lõik ühest saatest. Mida mina sellest sarjast arvan, kirjutasin oma postituses Kallis, Sa oled kosunud… vol 2.

Probleemi üldolemus

Teema, mida Kuuuurija puudutas, on tegelikult väga aktuaalne. Ei taha üldistada, kuid normaalkaalust rohkem kaaluvaid inimesi on tänavapilti rohkem siginenud. Kahjuks on see üks heaoluühiskonna nn suuri tõvesid, mille all ühiskond kannatab. Sealjuures on väga palju kiiret kaalukaotust lubavaid imedieete, mida siis järgitakse ja ikka tulemust ei saada. Ja sellisel juhul minnaksegi lõpuks operatsiooni teed. Kahjuks puudus vähemasti saates sõna võtnud naisterahval piisav tugigrupp, kes andnuks talle tuge toitumisel peale operatsiooni. Ja loomulikult, mis sellise suure ja kiire kaalukaotusega kaasneb, on mitte tagasitõmbuv nahk, mis jääb rippuma.

Mis mind imestama paneb

Kuidas saab inimene jõuda sinnamaani, et sööb ennast “märkamatult” sedavõrd suureks, et kaalub sma palju, kui kaks normkaalus olevat inimest. Kas tõesti pidevalt uusi ja suuremaid riideid ostes ei pane tähele ja ei jõua kupli alla fakt, et pean enda harjumusi muutma? Ma tean enda käest, et tõesti on lihtne võtta kaalus juurde, kuid üks hetk jõuab ette piir, mille järel otsustad muudatused oma elustiilis teha ja ennast kätte võtta.

Mida treener minu arvates ütelda soovis

Tegemist on vaid minu isikliku arvamuse ja interpretatsiooniga ning pole mõtet arvata, nagu ma kellelegi sõnu suhu panen. Minu arusaam ja teadmine toitumisest ja treeningutest ning toitumiskavadest on järgmine. Nimelt selleks, et kaalust alla võtta, tuleb õppida õigesti toituma ja hakata armastama ennast ja sööki. Austada oma keha, kui vaimu templit ning anda talle parimat kütust, et masin liiguks õlitatult ja ei korjaks endale liigseid varusid. Seda väidetavalt saates olnud naisele ei õpetatud. Või vähemalt ei õpetatud temale arusaadavas “keeles”. Ehk mida treener soovis selgitada, on fakt, et inimesele, kes tahab kaalu lagetada, peab olema toeks. Mõni inimene on tugevam ja vajab vähem personaalset lähenemist, mõni nauke nõrgem ja vajab rohkem toetust ja suuniseid. See viimane oli antud naise jaoks tema sõnul puudu.

Enne operatsiooni proovi enne ka professionaali kava

Operatsioon peka olema viimane asi, mida teha. Enne seda võiks anda endale võimaluse ja asuda spetsiaalselt sinu jaoks loodud kava järgi toitumist ja treenimist. Kui poole aastaga enda vastu aus olles ja kava 100% järgides ika tulemust pole, siis jah, mine tee see lõikus. Ja treener on sul sealjuures alati nõustajaks kõrval olemas. Mis tulemusi Marek Kalmuse hoolealused on saavutanud, saab vaadata tema parimate albumist.

Kena õhtut.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version