FitnessEst

Aasta pärast soovid, et oleksid alustanud täna

alusta täna

Kes poleks näinud pilti sotsiaalmeedias koos pealkirjaga: A Year from now You`ll wish You have started today. Kuna kirjutan peamiselt fitnessist, siis peamiselt mõtlen seda vormisoleku koha pealt, kuid kehtib see igal elualal. Ära lükka asju edasi, vaid alusta kohe. Vähemalt nii tõlgendan seda ütlust mina.

Alusta kohe

Kui tekib mõte midagi teha, siis hakka kohe peale. Minul võttis uuesti saalis käima hakkamine ja otsuse tegemine pea pool aastat. Otsuseni uuesti saali minna tegin umbes aprillis. Mis mind selleks ajendas tegin kokkuvõtte oma postituses Jälle proovimas. Tänaseks olen hommikuti enne tööd trennis käinud pea pool aastat ning ei kahetse seda.

Mis on muutunud

Vaadates kaalu, siis ei näita see mingit muudatust. Ei ole ta ei üles ega alla läinud. Stabiilselt ühe koha peal, samas hiljuti pidin üheks ürituseks uued püksid ostma, sest vöökoha ümbermõõt oli väga palju muutunud. Võrreldes poole aasta tagusega lausa 2 numbrit oli vöökohalt kadunud. Ning siin ongi põhjus, miks ei peaks ainult kaalu muutust vaatama. Kirjutasin sellest ka oma postituses Vaata peeglisse.

HC Gym Tartu maantee. Minu treeningsaal

Mis aitab mul motivatsiooni säilitada 

Lihtne on kaotada järge, kui pead mõnikord nädala saalist eemal olema. Harjumus, mis tekkinud, kipub kiirelt kaduma, isegi vaid nädalaga. Samas, alati on hea tagasi minna saali, kui tead, et sind ootab seal mõnus seltskond ning samuti saad vajadusel paar sõna treeneriga juttu ajada. Jah, juhuslikult käib hommikuti samas saalis, kus minagi, ka minu treener, kellest olen kirjutanud siin.

Mis on mind aidanud vormi parandamise juures?

Eks mul ole ikka meeles need õpetused, mis ma oma elus kahel korral toitumiskava tellides olen saanud. Kusjuures huvitav tähelepanek. Kui guugeldada minu treeneri Marek Kalmuse kohta, siis tuleb väga palju kirjutusi, et ta saadab kõigile ühesuguse kava ja et tema kavas on väga vähe kaloreid ja sellepärast need kavad kiireks allavõtmiseks toimivadki. Kui ma võrdlen kahte erineval ajal kasutatud kava, siis olid erinevad nii treeninguks kasutatavad harjutused, kui toitumiskava sisu. Ning jutt, et kaloraaž neis kavades väga madal on, on minu arvutustel samuti eksitav info. Esimese kava puhul oli mu päevane kalorite hulk umbes 3500 kcal ning teisel korral trennipäeval 3200 kcal juures, „vabal päeval“ seal 2500 kcal juures. Seega ei mingit Copy-paste kava ning "näljutamist".

Soovitused

Mine trenni. Olen avastanud, et kõige raskem liigutus treeningu puhul, on enda püstiajamine diivanilt. Peale seda on kõik juba lihtsam. Investeeri see mõnikümmend EUR toitumis. Ja treeningkavasse. Mida tellimise juures arvestada, kirjutasin postituses MIde me kõik toitumis- ja treeningkava tellimise kohta teadma peaksime. Ning tõesti, soovitan oma treenerit Marekit. Kui soovite tema kava, siis saate selle tellida ka siit lehelt.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version