FitnessEst

Kuidas leida aega treeninguteks ehk jäta ära pikad poeskäigud

Kuidas nii, jäta poeskäigud ära? Elamiseks on ju vaja toiduaineid, et nälga ei jääks. Kui sul just talu pole, koos lehmade ja kanadega, siis on vaid pood koht, kus toiduvarusid täiendamas käia.

Kõigil meist on päevas 24 tundi ning nädalas 7 päeva. Kokku siis 168 tundi, millest 56 me tõenäoliselt magame, 48 tundi oleme seotud tööülesannetega ja järgi jääb umbes 60 tundi, mida siis ajgame pere ja oma huvidega. Ehk siis kuidas parimal viisil järelejäänud aega kasutada? Leida aega ka treeninguteks.

Kui palju ajast läheb meil ühele poetuurile?

Kui just kodulähedases poes piima järel ei käi, siis võtab poeskäik aega vähemalt 15 minutit poes veedetud aega. Olenevalt kellaajast võib see olla natuke pikem või natuke lühem. Ehk kui lähed poodi tipptunni ajal, ootad pikalt järjekorras. Kui lähed poodi peale tipptundi, võib juhtuda, et pead mõnda vajaminevat toodet teise poodi ostma minema, sest riiul on tühi. Sama ka hommikul, kuna kaubad ei pruugi olla saabunud.

Lisame siia juurde transpordile või poodi kõndimisele kuluva aja ning tuleb juurde 10-30 minutit, olenevalt transpordist ja poe kaugusest kodust. Kui arvestada ka seda, et keskmiselt võid nädalas käia poes rohkemate ostude järel mitu korda, kaob vabast ajast märkamatult mitu tundi, mida võiks teistele tegevustele kasutada.

Variant 1 – tee kord nädalas suuremad ostud

Selle versiooni kasuks räägib fakt, et üks poeskäik on küll pikem, kuid sagedus on väiksem ja sellega vabastad rohkematel päevadel omale aega. Mõningate toiduainete ostmise saab teha isegi selliselt, et pole ajalik kuu aega poest neid ostmas käia. Loomulikult on vaja piima järel käia, kuid siin on kodulähedane pood hea kiire võimalus kiiremini riknevate toodete ostuks. Selle võimaluse miinuseks jääb siiski umbes tund koos poodi ja tagasi liikumisega ning seismine kassajärjekorras ning toodete otsimine kaupluse riiulitest. Lisaks on ostukottide kaal ja arv täenäoliselt niivõrd suur, et ilma autota võib nende koju toomine olla piisavalt keeruline. Loomulikult on see hea treening, kuid siiski, kas pole olemas mugavamat versiooni? Samuti on täenäosus suur, et pead seisma poe järjekorras nii mõnda kaalutoodet külmletist küsides, kui ka kassasabas seistes. Need ootamised on just need, miks näiteks minu jaoks on poeskäik üks lisastressi allikas.

Variant 2 – tee oma poeskäik virtuaalselt

Viimase ühe-kahe aasta jooskul on erinevad ketid avanud oma veebipoed ka toidukaupade ostmiseks ning peale viimast suurt poeskäiku, kus tõin koju neli suurt ja rasket poekotti (vaata versiooni 1, miks), mõtlesin, et nüüd aitab. Kuna üks esimestest poodidest, mis otsingust välja hüppas, oli Maxima e-pood, siis tegin oma ostud sealt. Väga mugav oli istuda rahulikult kodus laua taga, rüübata teed ning panna järjest ostukorvi tooteid, mida varude täiendamiseks tarvis oli. Mugav oli kasutada loogilist otsimootorit, mitte toidukäruga mööda riiulivahesid otsida vajaminevat toodet. Ostukorv täidetud, siirdud maksma, sisestad profiilis tarbeaadressi, valid kohaletoimetamise ajavahemiku ning voila, peale maksmist on vaja vaid kulleri külaskäiku oodata valitud ajal. Aja saad valida sellise, mis su jaoks mugav on, tagades selle, et mingid toimetamised tegemata ei jää.

Veebipoest kaupade vastuvõtt

Kuller helistab viisakalt ette, toob tooted kohale, laseb sul nendega tutvuda, võtab allkirja ning sul ei jää muud üle, kui poekotid lahti pakkida. Tõesti mugav teenus, mis hoiab kokku aega ja nagu ülalpool mainisin, vähendab poesoleku stressi minu puhul.

Hirmud toiduainete ostmisel e-poest

Eks mul oli alguses endal ka mõningaid kahtlusi ja kõhklusi, kas ikka kõik tooted on värsked ja kuidas käib kaalukaupade puhul see asi, et sa “petta” ei saaks. Ütleks, et kõikide nende hirmude ja kahtluste puhul on nõrgemaks pooleks pigem kauba müüja. Miks? Asi selles, et mitterahuldavad tooted saad koheselt kullerile tagasi anda ja märgitakse saatelehele tagastamise kogus, põhjus ja raha kantakse tagasi. Tagasisaatmise vältimiseks valitakse minu arvates alati kõige värskemad tooted e-poe tellimusele, et vältida tagasisaatmise kulu.

Kaalukaupade puhul nagu liha, puu- ja juurviljad, maksad küll kindla koguse eest, ent kui sulle tuuakse kaupa vähem, siis lausa grammi pealt arvutatakse tagastatav summa. Kui aga toode kaalub rohkem, siis juurde maksma ei pea. Ehk täpsemalt öeldes, ostjana ei kanna sa mingit kaotust, kuna vähem saadud kauba eest tagastatakse raha, kui aga saad kaupa rohkem, kui maksid, siis selle pealt mingit juurdemaksu tegema ei pea ja pood sisuliselt kingib sulle osa kaalukaubast 🙂 Minu viimase tellimuse puhul tasub e-pood mulle aga tagasi pea 5% ostukorvi summast.

Mina igatahes ühtki juur- ega puuvilja tagasi ei saatnud, sest kõik olid täiesti värsked ja ka tomatid, ploomid ja banaanid olid täiesti muljumata ning nägid kenad välja.

Veel võimalusi e-poe kasutamiseks

Kujutage ette olukorda, kus sul on pensionärist vanaema ja/või -isa, kes peab poes käima ning ta tõesti ei jõua kõike vajaminevat koju tuua. Olgu, sa võid ju temaga koos poes käia või tema eest käia, ent samuti saad sa kasutada vähem ajamahukat varianti ja kaubad talle koju tellida. Allesjäänud aeg samas veeda nendega juttu ajades kohvi või teed juues, mitte kuskil poes ringi käies. Kasutad aega pigem nendega rahulikult suheldes, mitte kuskil lärmakamas kohas olles.

Loomulikult on iga inimese valik, kas ta teeb üht või teist. Mina igatahes jään e-poe kasutajaks ning saan järelejänud aega kas treeningutele kasutada või siis perega kvaliteetselt aega veeta. 10 minutit arvuti taga võrreldes tunniajase poeskäiguga on see, mis minu puhul järgmise suurema planeeritud ostu uuesti veebi viib.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version