FitnessEst

Toitumiskava ja kuidas see päevakavasse sobitub

toitumiskava

Vaadates tagasi möödunud nädalale ning tänasele päevale, siis pean tunnistama, trenni pole just tihti jõudnud ning tänu sellele olen pidanud mitmeidki kordi toitumiskava päeva jooksul ümber nn mõtlema. Miks sedasi – kuna nii minul kui mu kallil kaasal on peale tööaega tegemisi, siis tuleb meie aasta ja kahekuuse pojakese hoidmine omavahel kokku leppida õhtutundidel. Võime ju teha kõiksugu graafikuid ja muud taolist, kuid mõnikord, nagu näiteks täna, tekib ajaarvestustes möödarääkimisi. Juhtub. Samuti on nädala jooksul tulnud ette mitmeid planeerimatuid olukordi, kus sa tõesti ei saa midagi eriti teha.

Olukord 1

Oled planeerinud hommikul ärkamise kella viieks ning tellisid takso kella 5.45, et jõuda 6.00 lennujaama ning 7.00 olla juba teel teise riiki. Niih, kõik on nagu ok, kuid see, mis järges oli fakt, et silmad avasin 10 minutit enne takso maja ette jõudmist. Eks pidin midagi kiirelt toitumisega välja mõtlema ja asendama koduse ja tugeva toidu natuke teistsuguste toiduainetega.

Olukord 2

Oki, saad ilusasti selle päeva muud toidukorrad planeeritud vastavuses mitte trennipäeva toitumisele ning ootad lennujaamas oma lendu. mis aga juhtub, see lend lükatakse edasi ning sinu 5 tunnisest planeeritud toidukora vahest tekib automaatselt minimaalselt 7 tundi… Et mitte õhtuse hundiisuga enne magamajäämist kodus kohtuda, siis kõnnid läbi terve lennujaama, et leida mingitki normaalset toitu. Uskuge mind, leida keefiri lennujaamas oli tõesti võimatu missioon. Samuti maitsestamata jogust, kodujuust või kohupiim…. aga, leidsin midagi ja sain sellegi olukorra lahendatud.

Toitumiskava poolt toitumisse tulnud muudatused

Esmalt hommikusöök. Varasemalt sõin hommikusöögiks umbes 2 muna, täna siis rohkem. Pudrukogus oli väiksem ning ka juustu tavaliselt munade ja/või pudru juurde ei tarbinud. Eks kogused on kasvanud märgatavalt, kuid mida pole toimunud, on kaalu kasv. Pigem tunnen ennast päev otsa energilisemana ning näljatunne tuleb lihtsalt hiljem või pigem õigel ajal peale. Allpool võib vaadata enne ja pärast toidukorda 😉

Kuidas toitumiskava päevakavasse sobib

Egas pole miskit ütelda, et ta ei sobi. Pigem on vaja eelmisel päeval enam-vähem täpselt teada järgmise päeva ning õhtu plaane ning vastavalt sellele on võimalik ka toitumine paika seada kellaajaliselt ning vastavalt sellele, kas tegu on trennivaba või trennipäevaga. Eriti tähtis on see kolmanda toidukorra juures, kuna see aeg peab andma energia ja taastumiseks vajaminevad toitained trenniks või siis hoidma kõhu kuni viimase toidukorrani täis. Mida aga alternatiivina munadele ja pudrule hommikuks mõnikord söön? Ei ma ei pane kavast mööda, vaid proovin mulle antud õngega natuke teistsuguse kala püüda ehk võtan toitumiskava järgi toitained ning teen neist midagi teistugust. Viimati kaerahelbe pannkooke, mille retsepti saad kätte siit.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version