FitnessEst

Eesmärk, lähme täpsemaks ning minna veel 90 päeva

eesmärk

Suvi on lai mõiste. Võtsin ju eesmärgi, et suveks tippvormi. Kas suvi algab 1 juuniga, kui on esimene nn suvekuu päev või pigem pööripäevaga, kui algab nn ametlik suvi? Või siis üldise ja laialivalguva mõistena juunist kuni augustini? Kes üldse kunagi on eesmärke seadnud, siis peaks teadma, et nn ujuv eesmärk ei anna lõpuks soovitud tulemust. See jääb suure tõeäosusega lihtsalt saavutamata.

Eesmärk ja selle täpsustus

Niisiis, enda jaoks algab minul suvi puhkusereisiga, mille algus tänasest on täpselt 90 päeva pärast. Ehk siis mul on veel 90 päeva, et jõuda oma eesmärgini, mille sõnastasin postituses Projekt suveks tippvormi. Miks eesmärk peab olema täpselt sõnastatud ja kindla tähtajaga ning kirjalikult üles kirjutatud? Sellisel juhul on olemas tõenäosus, et see ka saavutatakse.

Mida tähendab 90 päeva?

Ühest küljest on seda palju, teisest küljest just mitte väga palju. 90 päeva on kolm kuud, peaaegu 13 nädalat ning 52 saalitreeningut, kui teha neid 4 korda nädalas. Millises saalis käin ja miks, saab tutvuda siin. Kuid paraku pole alati võimalik neid nelja treeningut nädalas teha. Tuleb ette olukordi, kus pead tegema teistsuguseid valikuid. Oma elu jooksul olen teinud mõnikord seoses trenniga valesid valikuid ja seadnud treeningu ettepoole muudest ja tähtsamatest asjadest. Perest ja lähedastest ning uuesti seda viga ei soovi korrata. Kui ikka on perekondlik üritus, siis on see esmatähtis. Kui on vaja anda kaasale võimalus minna välja ja hoida pisipoega, siis tuleb seda ka teha.

Treeningute vahelejätmine

Eelnevalt mainisin üht põhjust, miks jõusaali ei pruugi jõuda. Teine põhjus on näiteks tööalased lähetused ja kolmas väsimus. Treeneri poolt saadetud kavas oli samuti välja toodud, et ära ennast ikka ribadeks sunni. Kui oled väsinud, siis puhka, sellest on rohkem kasu. Mnjah. Kui oled lihtsalt vaimselt väsinud peale intensiivset tööpäeva, kuid eelmine öö normaalselt oma 8 tundi täis maganud, siis aja aga oma tagumik diivanilt püsti ja mine trenni. Kuid kui oled näiteks jõudnud koju töölähetuselt peale kahte pikka lendu kella kolmveerand kolmeks öösel ning hommikuse äratuse saad oma kalli pisipoja käest kaheksa ajal, siis selle päeva õhtul trenni minek on tõesti natuke liiast. Pigem magan ja puhkan järgnevaks päevaks välja ja ei lõhu oma organismi.

Kus olen võrreldes eesmärk?

Ajaliselt – minna on veel 90 päeva. Muudes eesmärgi osades: kaal 83-84 kilo ning rasvaprotsent umbes 10%? kaal on ilusasti ülespoole tulnud. Kui alustasin Marek Kalmuse kavaga (tellida saab siit) siis kaalusin 77-78 kilo, täna, peale nelja kuud on kaal kõikumas 86 kg +/- 1 kg. Seda viimast siis selle arvelt, kui palju olen söönud või joonud. Niisiis kaal on paigas. Kuidas on lood seoses rasvaprotsendiga. Vot siin jään hätta, sest pole isegi mõõta saanud. Kes üldse kunagi otsustab endale osta koduse kaalu, mis ka kehakoostist näitab, siis palun ärge valige Beurer kaalu juhul, kui teil pole Samsungi või õuna telefoni, sest nende äpp, mida kaal vajab, lihtsalt ei toimi muude telefonidega üldse. Kuid, kuna kaal on sealmaal, et enam juurde võtta pole vaja, siis lisan aeroobsesse trenni järjest rohkem rõhku ja aega, et rasvpõletusele suund anda.

Rasvapõletus

Üks asi on siin tõesti aeroobne treening, kuid peamine on siiski töö köögis ja toiduga. Kui selles osas paned puusse, võid joosta või ratast vändata palju soovid, kuid tulemus jääb siiski kesiseks. Pean olema aus iseenda suhtes ja ütlen, et ega kogu aeg kavajärgselt pole küll toitunud. Põhialused on küll paigas ja enamikel päevadel on toitumine vastavuses kavaga, kuid siiski tuleb ette hommikuid, kus ei söö mune ja putru, vaid läheb hoopis juust ja sepik ning Oti kohupiimakreem või jogurt sisse ning mõnikord saab ka lubatud endale õhtul tee kõrvale ka paar küpsist. Tean, et nüüd need järgnevad 90 päeva tuleb olla holas ja täpselt kaa järgida, et olla seal, kus olla soovin. Ehk siis täidetud on eesmärk: kehakaal 83-84 kg 10% keha rasvasisalduse juures.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version