FitnessEst

Trennist ja julgestamisest

Proovin enamjaolt kirjutada siin positiivses võtmes ja innustust nii endale kui teistele andes. Kui täna on ka mõni negatiivne mõte sees, siis vabandan. Ei olnud sedasi ette nähtud.

Üldplaanis on enesetunne hea ja varasem kaalu väga kiire kasv on ka peatunud, sest enam ei hüppa nädalaga mõnikord kilo kaalus juurde. Aeroobset ei ole viimasel pooleteisel nädalal teinud ning plaanis on ta käesolevast nädalast tagasi treeningkavasse lisada.

Kuid ega eelpooltoodu polnud teema, millel ma sõna tahtsin võtta. Nimelt reedel trennis olles ja enda trenni kürval pöördus minu poole üks kaastreenija, kes palus endale esmalt raskuse maast tõsta treeninguks ning siis ka julgestada. OK, see on treeningul üks väike asi, mida saan vabalty teha ja mind see ei häiri. Pigem on tegemist meeldiva pöördumisega, sest sind usaldatakse. Ning aidata kellelgi teha julgemalt trenni, on täitsa mõnus tunne.

Mis aga sealjuures mulle üllatuseks tuli, oli fakt, et abipaluja jättis esmalt ära ühe kõige tähtsama fakti selgitamise (ja mina loll ka ei küsinud, sest tal olid kõrvaklapid peas 🙂 !). Ehk siis mitu kordust ta on planeerinud teha. Antud selgitus annab julgestajale info, millal peaks enda käsi külge panema raskusele. OK, see oli üks teema, mis jäi selgitamata. Teine asi jäi selgitamata samuti, sest härra ei suvatsenud ütelda, et peale lamades prantsuse surumise tahab ta sama raskusega kohe järgi teha ka kitsalt rinnalt surumise. Hakkasin juba peale tunnetuslikku viimase korduse tegemist kangi ära tõstma, kui ta hakkas edasi tegema – ning ta ei saanud ühtki sõna huulilt…

Kolmas ja viimane “üllatus” saabus mulle siis, kui noormees oli ära teinud ise 5 kordust ning järgmised 5 muutusid järjest enam minu jaoks biitsepsi treeninguks. On OK teha mõni sunnitud kordus (ingl k forced rep), ent pooled kordused seerias kasutada spotteri abi, on natuke liiast. Võta pigem natuke kergem kang ja tee 8 kordust kümnest ise ja viimased 2 viimasel seerial siis julgestaja abiga. Kuid kõik kolm antud seeriat oli minu kui hjulgestaja osalus põhimõtteliselt pool kordustest seerias.

Ja kogu see aeg ei saanud ma talle midagi ütelda, kuna isik istus klapid peas ning kohe peale raskuse äratõstmiset kõndis minema pingi juurest, kus ta seda harjutust tegi. Comoon, ma olen valmis olema julgestaja ja võin sind aidata, kuid palun, anna võimalus mulle sinust aru saada ise selgitades.

Eks jätan ise meelde, et kui minul on kavas mõnikord julgestaja abi küsida, siis neid ülaltoodud vigu ei korda enda puhul 🙂

Ja et pikk jutt tüütuks ei muutuks, siis üks kerge seljatrenni video kah lõpetuseks:

Mõnusat nädala algust ja trennis näeme 🙂

Kui sinu arvates oli tegemist postitusega, mis mõistlik lugeda ka teistel, vajuta allpoololevatele sotsiaalmeedia jagamisnuppudele 🙂



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version