FitnessEst

Omanik vs tööline

Täna küll täitsa fitnessist mööda teema vist 🙂 Lihtsalt, viimase pooleteise nädala jooskul olen kogenud väga erinevat suhtumist klientidesse. Esmalt kahest mulle väga positiivse kogemuse andnud juhusest.

Esimene juhus. Olen umbes viimased 8 aastat käinud ühes kindlas juuksurisalongis oma juukseid lõikamas. Olgem 100% ausad, ma EI OLE alati jäänud tulemusega rahule ehk siis lõikus on kukkunud väja mitte just see, mida ma olen soovinud. Alati olen ma ette näidanud pildi soengust, mida ma tahan, aga… noh shit happens. Meestel on asi ka lihtsam, lühike soeng kasvab välja minimaalselt kuuga ning saad juba uue soengu teha. Miks ma siis ikkagi seal edasi käin? Hind see pole, sest tegemsit on keskmise või keskmisest natuke kõrgema hinnaga juuksuriga. Vastus, milleni ma hiljuti jõudsin, on tegelikult väga lihtne. Selles salongis on kohal ja tööl salongi omanik, kes hindab iga klienti ja ta LEIAB sulle lõikuseaja maksimaalselt 20 ooteminuti sees. See on aeg, mille mina kannatan lihtsalt ära oodata ja ei hakka otsima alternatiivi. Ehk siis – tema, kui omanik, saab aru, kuivõrd tähtis on iga sissetulnud klient. Et kui ta juba minu juurde eksis, siis tuleb talle leida võimalikult lähiajal teenidusaeg. Selle 8 aasta jooksul olen vist vaid korra saanud eitava vastuse ja ka siis polnud omanikku kohal. Ning kõige selle juures sa ei tunne, et sulle tehakse teene, vaid ta tahab sind tõesti aidata. Alati on tema töötajad rõõmsameelsed ja üliviisakad. Seega, kindlasti lähen ka edaspidi tema juurde.

Teine juhus positiivse poole pealt, on seotud rehviremondiga ning teenindus üllatas mind samuti positiivselt. Ei oska ütelda, kas inimene leti taga oli omanik või lihtsalt inimene, kes oli sündinud liider, igatahes võeti mu töö ette samal hetkel, kui ma auto neile viisin ja sain lubatust isegi varem kõne, et töö on teostatud. Super! Ja seda kõike ajal, mil hoiatati autojuhte, et nüüd läheb lörtsiseks ja tuleb hommikuti kiilasjää ja vahetage oma sõiduvahenditele alla talverehvid. Ehk siis täielik hooaeg 🙂 Müts maha selle teeninduse eest ja kui keegi soovib head ja kiiret teenindust Tallinnas rehvide remondil/vahetusel, siis soovitan just neid. Kes tahb infot, võtke minuga ühendust ja annan numbri.

Samas – kui panin ühte teise ettevõttesse rehvivahetuse aega kirja, siis… ok, hooajal ongi rohkem tööd ja tegemist, aga… ooteaeg oli umbes poolteist nädalat. Täiega lahe 🙂 ning mis kõige huvitavam, nii lihtne asi, nagu seda on rehvivahetus, võtab aega ei rohkem ega vähem, kui terve tund! See siis ongi põhjus, miks neil nii pikk järjekord on. Minu kogemusel võtab rehvivahetus aega maksimum 30 minutit kogu jooksule sõiduautoil, kui mitte isegi vähem. Seega – oleks võimalus teenida 2 korda rohkem selle teenuse pealt, kui hetkel teenitakse.

See viimane näide ongi vahe omaniku või liidri vahel. Omanikutundega töötaja ei lase käivet ja klienti käest, vaid leiab võimaluse tema teenindamiseks ja annab kliendile võimaluse enda juurde raha jätta. Mitteomanik (või siis mitte liider) seevastu ei tee teist nägugi, kui tal oleks võimalik anda kliendile võimalus raha enda juurde jätmiseks. Tal on lihtsalt mugav mitte liigutada. Kui meil oleks rohkem liidreid, siis poleks meil probleemi jõuda viie rikkama riigi hulka Euroopas. Paraku… me oleme alles teel selleni, et saada üle oma sovjetlikust mõtteviisist – mõisa köis las lohiseb ning samas näen ka teist tendentsi, mis on juhtunud – me oleme muutunud liialt mugavaks ja seda isegi peale hiljutist majanduskriisi. Meil pole just palju isikuid, kes tõesti teevad oma tööd armastusega töö vastu või võtavad vastutuse oma töö eest tehes seda kirega.

Vaadates samas postituse alguses väidetule, et omanik vs tavaline töötaja ei oma mingit seost fitnessi või treeningutega, siis seda kirjatükki üles tähendades jõudsin arusaamisele, et tegelikult on ka treenijate juures vahe sees – kas inimene võtab enda osas liidrirolli ehk omaniku rolli või lihtsalt sammub rahulikult läbi treeningu, mis on ka OK. Lihtsalt tulemust pole vaja sellisel juhul ka taga nutta, et miks mul kuidagi kaal ei muutu või jooskuaeg ei parane ;). Liidrist treenija võtab oma tegevustes arvesse justnimelt kõike seda, et temast sõltub tulemus, nagu ka liider/omanik töötaja, kes usub, et tema saab aidata inimesel saada parim teenus/toode. Seega, kes tahab treeningutes tulemust, peab esmalt endale selgeks tegema, et ainult tema vastutab kõige selle eest, mis tulemuse annab. No excuses! 

Kes soovib täpsemalt teada, mida mõtlen siin tekstis mõiste liider all, siis soovitan lugeda Robin Sharma raamatut “Juht ilma tiitlita”, mis annab paljudele aspektidele elus uue/teistsuguse vaatenurga.

Kena õhtut kõigile.

P.S. Olen seda postitust kirjutanud viimased 45 minutit ning tõesti võtab rehvivahetus siin aega selle aja, mis ülal kirjutatud.

Kui sulle meeldis see, mida sa lugesid, siis vajuta allolevatele sotsiaalmeedia nuppudele ja jaga mõtteid ka oma sõpradega.



Järgi meid ka Facebookis



Viimased postitused

Loe ka neid postitusi

Exit mobile version